BDP'lilerden Kandil operasyonuna tepki?

BDP'lilerden Kandil operasyonuna tepki?
Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Van İl Örgütü, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin terör örgütü PKK'ya yönelik gerçekleştirdiği operasyonlara düzenlediği...



Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Van İl Örgütü, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin terör örgütü PKK'ya yönelik gerçekleştirdiği operasyonlara düzenlediği bir yürüyüş ile tepki gösterdi.

Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan BDP Van İl Örgütü önünde bir araya gelen ve aralarında BDP Van Milletvekili Nazmi Gür, BDP'li Van Belediye Başkanı Bekir Kaya, Bostaniçi Belde Belediye Başkanı Nezahat Ergüneş ile BDP Van İl Başkanı Cüneyt Caniş'in de bulunduğu kabalık, açtıkları pankartlar eşliğinde yürüyüşe geçtiler. İran hükümeti ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan aleyhinde ve Abdullah Öcalan lehinde sloganlar atan kalabalık ara sokakları dolaşarak Sanat Sokağı'na geldiler.


Basın açıklaması yapan BDP Van İl Başkanı Cüneyt Caniş, yapılan askeri operasyonların Kürtleri kimliksizleştirmek adına yapıldığını iddia etti. Son bir yıla yakın bir süreçtir Kürt sorunun demokratik ve barışçıl yollarda çözümüne yönelik diyalog ve müzakere yaşandığını ileri süren Caniş, "Tüm talep, diyalog ve müzakerelere rağmen gerek askeri operasyonlar gerekse siyasal müdahale amaçlı operasyonlar hızını kesmeden devam etti. Bu yapılan operasyonların tek bir amacı olduğunu düşünmekteyiz. Bu operasyonlar bir şekilde Kürt halkının siyaset alanında iradesizleştirmek ve bir bakıma yalnızlaştırmaktır. Dünyadaki birçok sömürgeci devletin desteğini de alan AK Parti Hükümeti tüm bu operasyonların altına imza attı. Aslında AK Parti Hükümeti adına 'Açılım' dediği bu süreçte bir şekilde kendi beyaz Kürtlerini oluşturma ve kendi çözümünü dayatma durumu içerisine girdi. Buna gelmeyen tüm örgütlü Kürtleri ise devlete düşman ilan ederek kendisine yakın basın organlarına teşhir edip Kürtler üzerinde bir baskı kurma girişiminde bulundu" dedi.


Son dönemlerde AK Parti Hükümeti'nin mevcut yasal değişiklikler birlikte Milli Güvenlik Kurulu içerisindeki yetkisini daha da artırdığını belirten Caniş, AK Parti Hükümeti'nin Türk Silahlı Kuvvetlerini tam anlamıyla etkisi altına aldığını belirtti. Caniş, emniyet güçleri üzerinde kendi ordusunu oluşturma peşine düşen AK Parti Hükümeti'nin bu durumunun özellikle 1990'lı yıllarda görev yapan özel hareketçilerin tekrardan sokağa çıkmasını bu coğrafyadaki insanlara 90'lı yılları yaşatılacağı sinyallerini verdiğini ifade etti. Caniş, "Bizler buradan AK Parti ve devlet yetkililerin sesleniyoruz, unutmayalım ki Kürtler 90'lı yıllarda ki Kürtler değillerdir. Sizler Kürtlerin üzerine gelirseniz Kürtler bunun cevabını çok iyi şekilde vereceklerdir" dedi.


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Terörle arasına mesafe koymayanlar bunun bedelini en ağır şekilde ödeyecekler' sözüne atıfta bulunan BDP Van İl Başkanı Caniş, "Biz de buradan diyoruz ki, aslında sizler Kürtlerle bu sorunu çözmek istiyorsanız özel savaş aygıtlarıyla, milliyetçilerle ve faşistlerle kendi aranıza mesafe koymalısınız. Kürtler bu söylemlerden korkmazlar ve bu haklı söylemelerini sonuna kadar devam ettireceklerdir. Biz kendisine buradan söylüyoruz. Sizin Kasımpaşalı tavrınız sadece CHP ve MHP'ye geçer. Unutmayın ki, bu tavra karşı biz Kürtler örgütlü olarak sesimizi yükseltmesini çok iyi biliyoruz. Eğer söz söyleyecek varsa bu coğrafyada sorunun çözümüne dair ilk sözü Kürtler söyleyecektir. Bunu çok iyi bilmeniz gerekiyor" şeklinde konuştu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.