BDP, kimlik dolandırıcılarını sordu?

BDP, kimlik dolandırıcılarını sordu?
BDP, TC kimlik numarası yoluyla işlenen dolandırıcılık suçlarına karşı etkili önlem alınması için Meclis Araştırması açılmasını istedi.BDP Grup...




BDP, TC kimlik numarası yoluyla işlenen dolandırıcılık suçlarına karşı etkili önlem alınması için Meclis Araştırması açılmasını istedi.


BDP Grup Başkanvekili Hasip Kaplan ve arkadaşlarının imzasıyla TBMM Başkanlığına sunulan araştırma önergesinin gerekçesinde, TC kimlik numarasının başta vergi, sağlık, eğitim, internet, bankacılık, mal ve hizmet alımları olmak üzere her alanda paylaşıldığı belirtildi.


TC kimlik numarası ile kişinin ad, soyad ve doğum tarihi gibi bilgilere erişilebildiği ifade edilen gerekçede, özellikle çocukların üye olduğu oyun sitelerindeki kayıt işlemlerinde kimlik numarası istenmesinin aileleri tedirgin ettiği kaydedildi.


Kimlik numarasının uzun süre kullanılabilen ve her geçen gün önemi artan bir bilgi olduğu belirtilen gerekçede, kargo teslim alırken bile kimlik numarası istenmesinin düşündürücü olduğu ifade edildi. Vatandaşların, telefon bankacılığı işlemlerinde, işlemin daha hızlı yapılabilmesi için kimlik numarası istenmesinden şikayetçi olduklarını kaydedilen gerekçede, ''Vatandaşlar, kendilerinden habersiz adlarına açılan açık hatlardan da dertli. Kabarık faturalarla karşılaşabiliyor. Gizli dinleme soruşturmalarında, bu telefonlar üzerinden sorgusuz sualsiz özel mahkemelerde vatandaşın yıllarca tutuklu kalması işten bile değil'' ifadelerine yer verildi.
Önergede, kimlik numaraları yoluyla işlenen dolandırıcılık suçlarına karşı önlem alınması için Meclis Araştırması açılması talep edildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.