BDP, İmralı'ya gidecek 3 ismi belirledi

BDP, İmralı'ya gidecek 3 ismi belirledi
BDP Genel Başkanı Demirtaş, İmralı'ya gidecek BDP heyetinde yer alan isimleri açıkladı.Demirtaş bakanlığa 'Benim ile birlikte Ahmet Türk ve Pervin Buldan'ın...



BDP Genel Başkanı Demirtaş, İmralı'ya gidecek BDP heyetinde yer alan isimleri açıkladı.

Demirtaş bakanlığa 'Benim ile birlikte Ahmet Türk ve Pervin Buldan'ın isimleri bildirildi' dedi.

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş , İmralı 'ya gidecek heyetle ilgili resmi başvurunun yapılmadığın belirterek, ''Adalet Bakanı ile gayrıresmi olarak paylaştık. Bugün veya yarın resmi başvuru da yapılır. En geç Pazartesi resmi başvuruyu yapacağız. Umut ediyorum birkaç gün içinde ikinci heyetin gidişi gerçekleşecek'' dedi.

Demirtaş, isimlerin partileri tarafından paylaşıldığını ifade ederek kendisi, Ahmet Türk ve Pervin Buldan'ın isminin iletildiğini kaydetti.

Öte yandan cuma namazı sonrasında gazetecilerin sorularını cevaplayan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İmralı'ya gidecek heyette yer alacak isimler konusunda henüz Adalet Bakanlığı'ndan kendisine isim gelmediğini bildirdi

Demirtaş İmralı için resmen açıkladı

BDP Genelbaşkanı Selahattin Demirtaş İmralı süreci kapsamında Abdullah Öcalan ile görüşmek için Pazartesi günü başvuracaklarını söyledi.

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, İmralı'ya gidecek ikinci heyet için en geç Pazartesi günü Adalet Bakanlığı'na resmi başvuruyu yapacaklarını ifade etti.

Demirtaş, Meclis'te Irak Kürdistan Yurtseverler Birliği Genel Sekreter Birinci Yardımcısı Kosrat Resul'u kabulünün ardından gazetecilerin sorularını cevapladı. Demirtaş, bir soru üzerine İmralı'ya gidecek ikinci heyet için en geç Pazartesi günü Adalet Bakanlığı'na resmi başvuruyu yapacaklarını ifade etti.

İHA , Bugün

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.