BDP, CHP ile birlikte hareket etmek istiyor...

BDP, CHP ile birlikte hareket etmek istiyor...
Meclis'te yemin etmeye hazırlanan BDP'liler, dün önce Meclis Başkanı Cemil Çiçek, ardından da CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile görüştü.Çiçek ile...



Meclis'te yemin etmeye hazırlanan BDP'liler, dün önce Meclis Başkanı Cemil Çiçek, ardından da CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile görüştü.

Çiçek ile BDP Genel Merkezi'nde yapılan görüşme, Meclis Başkanı'nın iade-i ziyaretiydi. Ancak BDP'lilerin CHP ziyaretinin amacı, 'yeni anayasa ve demokratikleşme sürecinde birlikte hareket etme' talebini içeriyordu. Kılıçdaroğlu, görüşmenin içeriğini "Karşılıklı dertleştik." diyerek özetledi. Alınan bilgilere göre ise Demirtaş, görüşmede CHP liderine yeni anayasa ve demokratikleşme sürecinde birlikte hareket etme teklifinde bulundu. Kılıçdaroğlu'nun ise bu iki sürecin birlikte devam etmesinin önemli olduğunu, bu konuda parti olarak üstlerine düşeni yapacaklarını söylediği öğrenildi.

Selahattin Demirtaş, görüşme sonrası yaptığı açıklamada, bundan sonraki dönemde barış ve özgürlükler için çaba sarf eden herkesle ortaklaşa hareket etmek istediklerini ifade etti. Yeni anayasanın önemine de işaret ederek, "Yeni anayasa, bizim de temel taleplerimizden ve mücadele gerekçelerimizden biridir. Ama biz yeni bir anayasa çalışması devam ederken eşzamanlı olarak demokratikleşme paketinin gündeme alınması gerektiği inancındayız." ifadelerini kullandı. Demirtaş, CHP'nin dillendirdiği 'Hakikatleri araştırma komisyonu' kurulmasını kendilerinin de önemsediğini kaydetti. CHP Grup Başkan Vekili Akif Hamzaçebi de görüşmeye ilişkin açıklamasında, Kılıçdaroğlu'nun, BDP'nin Ankara Kumrular Caddesi ve Siirt'teki terör saldırıları sebebiyle terörü kınayan açıklamalarına yönelik memnuniyetini dile getirdiğini anlattı.

BDP'lilerin Çiçek ile yaptıkları görüşme ise yarım saat sürdü. Görüşmenin ardından açıklama yapan Demirtaş, "BDP, Meclis'e dönme kararı aldıktan sonra Çankaya'ya çıktı, yollar açıldı, görüşme trafiği başladı." şeklinde bir tartışma yürütüldüğünü belirterek, bunun yanlış olduğunu dile getirdi. Demirtaş, şöyle devam etti: "Meclis'te görev yaptığımız her gün, Türkiye'de barış, demokrasi ve özgürlükler artsın diye çaba sarf edeceğiz. Parlamento, tüm sorunları çözmede yetersiz kalabilir. Bütün Türkiye'nin desteğine ihtiyaç var. Oy vermek yetmez, herkesin daha fazla barış istemesi lazım, haykırması lazım."

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.