Bayram namazında depremzedelerle saf tuttu...

Bayram namazında depremzedelerle saf tuttu...
 Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Kurban Bayramı'nın ilk gününü depremin vurduğu Van'da geçirdi.Ulucami'de bayram namazı kılan Gül, daha sonra Vanlılarla...

 

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Kurban Bayramı'nın ilk gününü depremin vurduğu Van'da geçirdi.

Ulucami'de bayram namazı kılan Gül, daha sonra Vanlılarla tek tek bayramlaştı. Cami çıkışında ise birlik beraberlik mesajı verdi: "Bugünlerde bayram daha anlamlıdır. Herkesin birbiriyle daha çok dayanışması, kardeş olduğunu hissetmesi gerekir."

Vanlıların büyük ilgi gösterdiği Cumhurbaşkanı, bayram mesajını ise namaz sonrası verdi: "Bütün Vanlı kardeşlerimin ve herkesin bayramı mübarek olsun. Bu bayrama buruk girdik. Büyük bir tabii afetle, depremle girdik. Onun acısı hâlâ tazedir. Bütün kardeşlerime, herkese başsağlığı diliyorum. Cenabı Allah, böyle afetlerden milletimizi, bütün insanlığı ve herkesi korusun. Bugünlerde bayram esas daha anlamlıdır. Bugünlerde herkesin birbiriyle daha çok dayanışması, kardeş olduğunu hissetmesi gerekir."

Gül, daha sonra Kızılay tarafından kurulan Mevlânâ Evleri'ni ziyaret etti. Gül burada hem vatandaşların bayramını kutladı hem de dertlerini dinledi. Depremzedelerle bol bol hatıra fotoğrafı çektiren Cumhurbaşkanı, çorabı olmadığını söyleyen bir çocuğa çorap verilmesini istedi. Cumhurbaşkanlığı korumaları da çocuklara bayram harçlığı dağıttı. Gül, daha sonra depremzedelerle birlikte kahvaltı yaptı. Gül, Mevlânâ Evleri'nden ayrılırken, tuvalet ve banyosu olan daha geniş evlerin bir an önce hazırlanacağı müjdesini verdi. Cumhurbaşkanı, buradan depremin vurduğu Gedikbulak köyüne geçti. Köy muhtarı İdris İleri ile görüşen Gül, muhtarın kendisine "Depremden önce okulda 50 kişi toplanmıştı. Deprem olmadan 10 dakika önce çıktık. Çıkmasak daha büyük felaket olacaktı." dediğini aktardı. Köyde incelemelerde bulunan Gül, buraya yeni evler yapılacağını dile getirdi. Bu sırada muhtar İleri ilginç bir talepte bulundu. İleri, köy hayatının devam edebilmesi için yeni yapılacak evlerin şehirlerdeki gibi yan yana olmamasını istedi.

Gül'ün Van ziyaretinin son durağı onlarca vatandaşın hayatını kaybettiği Erciş ilçesi oldu. Gül, burada vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaştı. Burada Kızılay Genel Başkanı Ahmet Lütfü Akar ile birlikte çadırkenti ziyaret etti. Vatandaşların yoğun sevgi gösterisinde bulunduğu Cumhurbaşkanı kendisini karşılayan çocuklarla yakından ilgilendi, onlarla hatıra fotoğrafı çektirdi. Ayrıca çadırları dolaşarak, burada kalan depremzedelerle bayramlaştı. Çadırlarda yaşayan depremzedelere, yaşadıkları çadırların geçici olduğunu anlatan Gül, "Bir süre sonra sizleri yeni yapılacak evlere alacağız." dedi. Cumhurbaşkanı Gül, depremzedelerle birlikte öğle yemeği yedikten sonra çadırkentten ayrıldı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.