Başbakan'ın heyeti TEHLİKE ATLATTI

Başbakan'ın heyeti TEHLİKE ATLATTI
Aralarında Ajda Pekkan, Sertap Erener ve Nihat Doğan'ın da yer aldığı Somali heyetini taşıyan uçak büyük bir tehlike atlattı... Başbakan Recep...



Aralarında Ajda Pekkan, Sertap Erener ve Nihat Doğan'ın da yer aldığı Somali heyetini taşıyan uçak büyük bir tehlike atlattı...

 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Somali ziyaretinde kendisine eşlik edecek heyeti taşıyan Türk Hava Yolları'na ait uçak Mogadişu havaalanına inişinde kanadını yere sürtmesi sonucu büyük tehlike atlattı.

THY'ye ait Ordu isimli uçak, pistin çok kısa olması nedeniyle okyanus üzerinden piste yönelerek inişe geçtiğinde uçağın sağ kanadı zemine temas etti. Olay sonrası uçağın sağ kanadında hasar meydana geldi. Yetkililer heyeti taşımak için bu uçakla dönülmeyebileceğini,
yeni bir uçağın gelebileceğini ifade etti.

Uçakta AK Grup Başkan Vekili Mustafa Elitaş, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Doğan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ, İTO Başkanı Murat Yalçıntaş, sanatçılar
Ajda Pekkan, Sertap Erener, Muazzez Ersoy, Nihat Doğan, gazeteciler ve koruma ekibi ve bazı milletvekilleri de bulunuyordu.

HEYETİ TAŞIYAN  UÇAĞIN, TEHLİKEYİ, PİSTE ÇIKAN 4 KÖPEĞE ÇARPMAMAK İÇİN ATLATTIĞI ÖĞRENİLDİ


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Somali ziyaretinde kendisine eşlik edecek heyeti taşıyan Türk Hava Yollarına (THY) ait uçağın, Mogadişu Havaalanına inişi sırasında piste çıkan 4 köpeğe çarpmamak için tehlike atlattığı öğrenildi.

Alınan bilgiye göre,
THY'nin ''Ordu'' isimli uçağın piste teker koyacağı sırada 4 köpeğin piste fırladığını gören kaptan pilot, köpeklere çarpmamak için uçağı sağ tarafa yönlendirdiği sırada sağ kanadı piste yakın ağaç dallarına çarparak hasar gördü.

Uçakta meydana gelen hasar nedeniyle heyeti götüren Boeing 737-800 tipi uçak, Mogadişu Havaalanı'nda kalırken, milletvekilleri, sanatçılar ve gazetecilerden oluşan yolcuları almak için Atatürk Havalimanından
THY'nin Airbus 340 tipi ''Mersin'' isimli uçak Somali'ye gönderildi.

Başbakan Erdoğan'ın
Somali ziyareti sırasında kendisine eşlik eden ve tehlike atlatan uçaktaki heyet arasında AK Grup Başkan Vekili Mustafa Elitaş, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Doğan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ, İTO Başkanı Nevzat Yalçıntaş, sanatçılar Ajda Pekkan, Sertap Erener, Muazzez Ersoy, Nihat Doğan, gazeteciler ve koruma ekibi ile bazı milletvekilleri de bulunuyordu.


AJDA PEKKAN: ''ZOR BİR İNİŞ OLDU. AMA BURADA OLMAKTAN KEYİF ALIYORUM. UFAK TEFEK HEYECANLAR DA OLACAKTIR TABİİ. HALA TİTRİYORUM. BÖYLE RADİKAL BİR İNİŞ BEKLEMİYORDUK''

Sanatçı Ajda Pekkan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Somali'yi ziyaretine eşlik eden heyeti taşıyan uçağın inişte tehlike atlatmasıyla ilgili olarak, ''Zor bir iniş oldu. Ama burada olmaktan keyif alıyorum. Ufak tefek heyecanlar da olacaktır tabii. Hala titriyorum. Böyle radikal bir iniş beklemiyorduk'' dedi.

Tehlike atlatan uçakta bulunan sanatçı
Ajda Pekkan, basın mensuplarına değerlendirmelerde bulundu.

Hasar gören uçak kanadının durumunu gördükten sonra gazetecilerin sorularını yanıtlayan Pekkan, sıkıntı yaşadıklarını belirterek, ''Böyle olacağını bilseydim gelmeye çekinirdim. Zor bir iniş oldu. Ama burada olmaktan keyif alıyorum. Ufak tefek heyecanlar da olacaktır tabii. Hala titriyorum. Böyle radikal bir iniş beklemiyorduk. Heyecanlı şeylerin sonunda güzel şeyler de olur'' dedi.


Nihat Doğan da basın mensuplarının soruları üzerine survivor yarışmasında 50 metreden helikopterle indiğini belirterek, ''Ben korkmadım, alışkınım. Ama yanımdakilerin çığlığını duyunca endişe etmemek de mümkün değildi'' dedi.


AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş ise uçağın çok alçaktan inişe geçtiğini belirterek, ''Ben uçak suya inecek sandım. Kanatların suya değmesine az kalmıştı'' diye konuştu.


Öte yandan, heyetten yaklaşık 1 saat sonra Mogadişu Uluslararası Havalimanı'na gelen Başbakan Erdoğan ise uçağın geçirdiği tehlikeyle ilgili bilgi aldı. Erdoğan, daha sonra, heyetin Türkiye'ye geri dönebilmesi için yetkililerden yeni bir uçağın getirtilmesini istedi.


Uçakta AK Grup Başkan Vekili Mustafa Elitaş, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Doğan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ, İTO Başkanı Murat Yalçıntaş, sanatçılar
Ajda Pekkan, Sertap Erener, Muazzez Ersoy, Nihat Doğan, gazeteciler, koruma ekibi ve bazı milletvekilleri de bulunuyordu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.