Başbakan'dan flaş açıklama

Başbakan'dan flaş açıklama
Başbakan Erdoğan Esenboğa Havalanında gazetecilere açıklamalarda bulundu.Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Danimarka'ya yapacağı ziyaret öncesi Ankara Esenboğa...


Başbakan Erdoğan Esenboğa Havalanında gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Danimarka'ya yapacağı ziyaret öncesi Ankara Esenboğa Havalimanı'nda açıklamalarda bulundu. Açıklamalarının ardından gazetecilerin sorularını cevaplandıran Başbakan Erdoğan bir gazetecinin Suriye muhalefetinin kendi Başbakanı'nı seçmesi ve Halep'te kimyasal silahların kullanılmasını sorması üzerine değerlendirmelerde bulundu. Suriye muhalefetinin Başbakan olarak seçtiği Gassan Hito ile henüz görüşmediğini fakat en kısa zamanda görüşeceklerini söyleyen Erdoğan, yeni Başbakan'ın Kürt olduğunu fakat Arap-Kürt noktasında bir tutuculuğunun olmadığını söyledi.

"BİZİM ENVANTERİMİZDE KİMYASAL SİLAH YOKTUR"

Başbakan Erdoğan, Halep'te kimyasal silah kullanılmasıyla ilgili Türkiye'nin suçlanmasına sert tepki gösterdi. "Rejim Türkiye ile ilgili ne dediğini zaten bilmiyor" diyen Erdoğan, "Türkiye bugüne kadar hiçbir zaman kimyasal silah kullanmak gibi bir durumun içerisine girmemiştir ve bizim envanterimizde de kimyasal silah yoktur. Bunu da çok açık şekilde söyleyeyim. Bu ancak Suriye'ye yakışan bir durumdur. Suriye kimyasal silahları kullanmıştır kullanmaya devam etmektedir" diye konuştu.

Halep'te Suriye rejiminin kimyasal silah kullanmasının bütün dünya medyasında yankı bulduğuna vurgu yapan Başbakan Erdoğan, "Türk medyasının yapacağı yayınlar çok büyük önem arz etmektedir" dedi. Erdoğan kimyasal silah kullanılması ile ilgili olarak "Kesinlikle Türkiye böyle bir seviyeye düşmez. Bu ancak Suriye'deki rejimin kendi karakterini, cibiliyetini gösteren bir olaydır" değerlendirmesinde bulundu.

"HÜKÜMET OLARAK AKİL ADAMLAR KONUSUNDA ÇALIŞIYORUZ"

Başbakan Erdoğan çözüm sürecine ilişkin olarak 'Akil Adamlar' grubu oluşturulmasıyla ilgili bir soru üzerine, kendisinin bu konuya aylar öncesinden bir kapı açtığını hatırlatarak, "Bu kapıdan bir çok girişler oldu. Ama bu kapıdan girenlerin bir ağırlığının olması lazım. Ağırlığı yoksa önüne geleni ben akil adamım derse kıymeti harbiyesi olmaz" dedi.

Akil adamlar konusuyla ilgili "Biz de bu konu üzerinde hükümet olarak çalışıyoruz" diyen Erdoğan, hem bireysel hem de kurumları temsilen akil adamlar arasında insanların bulunmasının önemli olduğunu söyledi.

"SÖYLEDİKLERİMİN ARKASINDAYIM"

Başbakan Erdoğan, Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ?a müebbet hapis istenmesiyle ilgili görüşünün belli olduğunu belirterek, daha önce ne söylediyse onun arkasında olduğunu söyledi. Erdoğan, dava devam ettiği için muhalefet temsilcileri gibi cesur konuşmak istemediğini belirtti.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.