Başbakan mevlitte Kur'an okudu...

Başbakan mevlitte Kur'an okudu...
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın merhum annesi Tenzile Erdoğan için Kasımpaşa Büyük Piyalepaşa Camii'nde mevlid-i şerif okutuldu. Hatim duasının ardından...



Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın merhum annesi Tenzile Erdoğan için Kasımpaşa Büyük Piyalepaşa Camii'nde mevlid-i şerif okutuldu. Hatim duasının ardından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da iki kez Kur'an-ı Kerim'den ayetler okudu. Cami çıkışı yaklaşık 100 metre yürüyerek vatandaşlarla tokalaşan Erdoğan, bir manavdan kendisine ikram edilen muzu aldı.

Başbakan Erdoğan'ın merhum annesi Tenzile Erdoğan için Kasımpaşa Büyük Piyalepaşa Camii'nde okutulan mevlit 23.00 sıralarında sona erdi. Mevlit sonrası Kur'an-ı Kerim'den ayetler de okundu. Başbakan Erdoğan da iki kez Kur'an okudu. Daha sonra kendisine taziyede bulunanlara teşekkür eden Erdoğan, çıkışta taziyeleri kabul etti. Cami çıkışı ise kendisini bekleyen vatandaşlarla tokalaşmak için yaklaşık 100 metre yürüdü. Hıdır Yıldırım isimli bir vatandaşın işlettiği manava gelen Erdoğan, buradan muz aldı. Daha sonra makam aracına binerek Ankara'ya gitmek üzere Atatürk Havalimanı'na hareket etti.

Başbakan Erdoğan'ın muz aldığı manavın sahibi Hızır Yıldırım, Erdoğan'ın eskiden beri tanıdığı bin insan olduğunu söyleyerek, "Eşim camiye gelemediği için taziyede bulunamadı. Kendisini cami çıkışı manava davet ettim. Bizi kırmayarak buraya geldi. Çay ikram etmek istedim. Kendisi de bize 'Vaktim yok ama şuradan muz verebilirsin.' dedi. Biz de kendisine muz ikram ettik" diye konuştu.

Büyük Piyalepaşa Camii'nde okutulan mevlide siyaset, iş ve sanat dünyasından da ilgi büyüktü. Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner yıldız, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım; İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan; Adnan Polat, Yıldırım Demirören, Orhan Gencebay, Ali Kırca gibi birçok isim mevlitte hazır bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.