Başbakan Erdoğan'dan süreçle ilgili açıklama

Başbakan Erdoğan'dan süreçle ilgili açıklama
Başbakan Erdoğan, Avusturya ziyareti öncesi havaalanında gazetecilerin sorularına cevap verdi.Başbakan Erdoğan, havalimanında yaptığı açıklamada, Öcalan'ın...


Başbakan Erdoğan, Avusturya ziyareti öncesi havaalanında gazetecilerin sorularına cevap verdi.

Başbakan Erdoğan, havalimanında yaptığı açıklamada, Öcalan'ın mektubuyla ilgili çıkan ayrıntıların kendi ilkeleri ile ne kadar bağdaştığına bakılması gerektiğini terör örgütünün silah bırakması ve Türkiye'yi terketmesi halinde adım atılmış sayılacağını söyledi.

Başbakan Erdoğan, gayrimüslimlerin mülk edinmeleriyle ilgili medyada yer alan haberlere de değinerek Türkiye'nin bu konuda Avrupa'ya örnek olduğunu Türkiye'nin attığı adımların başka ülkeler tarafından atılmadığını söyledi.

Erdoğan, "silahları bırakıp gideceklerse dünyada gidecekleri yer çoktur. Biz anaların gözyaşının dinmesi için elimizden gelen ne varsa herşeye rağmen bu adımları attık." dedi.

Başbakan Erdoğan, Demirtaş'ın eşit iki halk sözlerine ilişkin ise "Demirtaş'ın birşeyi iyi öğrenmesi lazım, eşit halk insanları kantara çıkarmak demektir. Biz bu ülkedeki tüm insanları et ve tırnak gibi tarif ederek etnik ayrımcılığı ortadan kaldırmak için bu ifadeyi kullanıyoruz. Türkiye Cumhuriyetinin cezaevlerinde tutsak olmaz tutuklu olur." dedi. Başbakan Erdoğan TC devleti hiçbirşeyin pazarlığını yapmaz dedi.

Kaynak: Haber7

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.