Başbakan Erdoğan Türkiye'ye Davet Etti

Başbakan Erdoğan Türkiye'ye Davet Etti
20 yıldır bu ülkeden Türkiye'ye Cumhurbaşkanı düzeyinde ziyaret yapılmıyor.Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Fransa Cumhurbaşkanı  Francois...


20 yıldır bu ülkeden Türkiye'ye Cumhurbaşkanı düzeyinde ziyaret yapılmıyor.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Fransa Cumhurbaşkanı  Francois Hollande ile yaptığı görüşmede iki ülke arasındaki ilişkilerde yeni bir sayfa açılması konusunda mutabakata varıldı. Başbakan Erdoğan, 20 yıldır Türkiye'ye Fransa'dan Cumhurbaşkanı düzeyinde ziyaret yapılmadığına dikkati çekerek, Hollande'ı Türkiye'ye davet etti. Hollande ise bunun kendisi için bir ayrıcalık olacağını söyleyerek davete olumlu baktığını ifade etti.

Türkiye-Fransa ilişkilerinde yeni sayfa

Alınan bilgilere göre görüşmede iki ülke arasındaki ilişkilerin yanı sıra bölgesel ve uluslararası sorunlar hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.

Her iki lider de ikili ilişkilerinde zor bir dönemin ardından yeni bir sayfa açılması gerektiğini vurguladı. Gerek Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne üyelik sürecinin teşviki, gerekse ekonomik ilişkiler başta olmak üzere Fransa-Türkiye ilişkilerinin daha da geliştirilmesi konularında mutabakat sağlandı.

Hollande'ye Türkiye daveti

Alınan bilgilere göre her iki lider Suriye konusunda halkın iradesine saygının, demokratik dönüşümün bir an önce sağlanmasının önemine işaret etti. Başbakan Erdoğan, 20 yıldır Türkiye'ye Fransa'dan Cumhurbaşkanı düzeyinde ziyaret yapılmadığına dikkati çekerek, Hollande'ı Türkiye'ye davet etti. Hollande ise bunun kendisi için bir ayrıcalık olacağını söyleyerek davete olumlu baktığını ifade etti.

trthaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.