Bakan Kılıç'tan çözüm süreci açıklaması

Bakan Kılıç'tan çözüm süreci açıklaması
Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, "Biz 10 yıl boyunca bizden öncekiler gibi yan gelip yatmadık" dedi.Kılıç, AK Parti Çanakkale Merkez İlçe Başkanılığı...


Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, "Biz 10 yıl boyunca bizden öncekiler gibi yan gelip yatmadık" dedi.

Kılıç, AK Parti Çanakkale Merkez İlçe Başkanılığı İlçe Danışma Meclisi Toplantısı'nda, hükümetin çalışmalarına ilişkin bilgi verdi.

Ülkenin kaynaklarını millet için seferber ettiklerini, 35 yıldır yaşanan terör meselesini kalıcı, vicdani, akla, hukuka ve demokrasiye uygun bir şekilde çözmekte kararlı olduklarını dile getiren Kılıç, şunları söyledi:

"İzmir'den meydan okumak kolay, yumurta küfesi bizim sırtımızda. 10 yıl bitti 11. seneye girdik. Çok partili demokratik hayata geçişimizden bu yana en uzun süreli görev alan başbakan rahmetli Adnan Menderes idi. Birkaç ay önce Sayın başbakanımız o rekoru da geride bıraktı. Demokrasi tarihimizin, çok partili yaşam döneminin en uzun süreli siyasi iktidarıdır. Biz 10 yıl boyunca bizden öncekiler gibi yan gelip yatmadık. Biz 10 yıl boyunca bizden öncekiler gibi kan emici vampirlerin değirmenine su taşımadık. Biz 10 yıl boyunca bizden öncekilerin yaptığı gibi silah tüccarlarına kaynak üretmenin telaşını yaşamadık."

Kılıç, Türkiye'nin 10 yılda çok büyük gelişim kaydettiğini, 3 bin dolar olan kişi başına milli gelirin 10 bin dolara çıktığını, yıllık ihracatın 36 milyar dolardan 157 milyar dolara yükseldiğini ifade ederek, "10 yıl önce IMF'ye 23,5 milyar dolar borcumuz vardı. Mayısta IMF'ye olan borcumuz sıfırlanmış olacak. İktidarı devraldığımızda Merkez Bankası döviz ve altın rezervi 27 milyar dolardı. Dün itibariyle ise 132 milyar dolar" diye konuştu.

Türkiye'yi doğudan batıya, kuzeyden güneye doğalgaz ve petrol hatlarının geçiş ülkesi haline getirdiklerini ifade eden Kılıç, 10 senedir 18 milyon ilk, orta ve lise talebelerinin ders kitaplarını ücretsiz verdiklerini anlattı.

-"Çanakkale Şehitliği'ni bir sefer geldiler mi?"-

Kılıç, Çanakkale Havaalanı'nın yeni baştan yapıldığını, şehitliklerin diken tarlası olmaktan kurtarıldığını ifade etti.

"DSP-MHP-ANAP koalisyonu bizden önce iş başında değil miydi? Çanakkale Şehitliği'ne bir sefer geldiler mi" diye soran Kılıç, şöyle devam etti:

"Kalkıp bugün Bursa'dan, olmadı İzmir'den, olmadı Türkiye'nin başka bir yerinden ahkam kesiyorlar. Sen iş başındayken ne yaptın, şehidimiz için ne yaptın. Biz yarın 57. Alay'a 15 bin üniversiteli gencimizle beraber gideceğiz. Şehidi sevmek, şühedanın kıymetini bilmek budur. Meydanlarda slogan atmakla olmuyor bu işler. Şühedanın huzurunda dizlerini bağı çözülürcesine gevşediğini hissedeceksin. Orada dizlerinin titrediğini hissedeceksin. Dilin Fatiha okurken, yüreğinin onu onayladığını, tasdik ettiğini hissedeceksin. Ahkam kesmek kolay."

Milliyetçilik ve cumhuriyetçilik konusunda kimseden öğrenecekleri bir şey olmadığını belirten Kılıç, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu sorunları üreten, büyüten bunlar. Biz bunu anladık. Nereden biliyorsun? Çözülmesini istemiyorlardı, oradan biliyorum. Çözümüne böylece destek vermediler. Ne zaman 'terör belasından kurtulalım' desek bizi vatan hainliğiyle suçladılar. Oysaki vatan hainliğinin en büyüğü terör meselesini çözmemek, milleti bu badireden kurtarmamak. Bu kadar net. Şu kadar iyileştirmelerden bahsettim size neye rağmen? Teröre rağmen. Ayağımızda terör prangası olmasına rağmen milli gelir 10 bin dolara, ihracatımız 36 milyar dolardan 157 milyar dolara çıktı."

Türkiye'de terörün bitmesini, "geçim kaynağı terör olanlarla Türkiye düşmanlarının istemeyeceğini" söyleyen Kılıç, "Çünkü terör meselesini çözmüş bir Türkiye dünyanın 10 ekonomisi arasına girecek bir Türkiye'dir. İşte fotoğraf ortada. Biz meseleyi çözüme kavuşturmakta kararlıyız. 'Peki ne vereceksiniz?' Bir şey mi vermemiz lazım. Kendilerinden biliyorlar. Kendileri geçmişte çok verdiler. İktidar olabilmek için, işbaşına gelebilmek için çok verdiler. Yandaşları yanlarında tutabilmek için çok verdiler. Bugün o nedenle bize de aynı soruyu soruyorlar: Ne verdiniz?" diye konuştu.

-Çözüm süreci-

CHP ve MHP'nin iktidar şansları olmadığını savunan Bakan Kılıç, "yumurta küfesinin kendi sırtlarında bulunduğunu" ifade ederek şunları söyledi:

"Yük bizim omuzlarımızda. Analar, bacılar, şehit eşleri bu yükü bize yükledi. Yükümüz ağır. Bu yükün üzerine evladını yitirmiş, anaların, bacıların, çocukların, eşlerin, babaların, kanla karışan gözyaşları var. Biz sorumsuz davranamayız. Eğer bu partinin adı AK Parti ise bu hükümetin adı AK Parti Hükümeti ise ve bu hükümetin başbakanının adı Recep Tayyip Erdoğan ise biz milletimizin desteğini arkamıza alarak çözüm sürecini de yürümeye devam edeceğiz.

Yok eğer milletimiz bize diyorsa 'bırakın sizden öncekiler çözmedi siz de çözmeyin, 35 yıldır böyle geldi 35 yıl daha böyle gitsin' diyenler varsa 'böyle geldi böyle gitsin' diyenlerden değiliz. 'Dün dündür, bugün bugündür' diyenlerden değiliz. Bu parti kurulurken ortaya koyduğu bir slogan var: Artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Terörle mücadelede de sağlık politikalarında da altyapıda da üstyapıda da artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Eski kötü olduğu için biz varız. Biz iyi olduğumuz için 11 yıldır millet bizi değiştirmedi. Bu sürecin arkasında bizler durmak zorundayız."

Çözüm sürecinde devletin, ordunun, milletin yerli yerinde durduğunu vurgulayan Kılıç, ''Milletin ordusunun bir yere gittiği yok ki. Biz iyi niyete dayalı, konuşmaya dayalı, artık öldürmeye değil yaşatmaya odaklanmalıyız. Felsefeye dayalı bir sürecin önünü açtık, adını çözüm süreci olarak koyduk ve bu süreçte yol almaya devam ediyoruz" diye konuştu.

Kaynak: AA, Haber 7

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.