Bağış: Erdoğan anladıkları dilden anlattı?

Bağış: Erdoğan anladıkları dilden anlattı?
Başmüzakereci Egemen Bağış, yepyeni ödüller, yepyeni sıfatlarla İstanbul'un ve Türkiye'nin değerine değer kattığını belirterek, ''Artık Türkiye'nin...



Başmüzakereci Egemen Bağış, yepyeni ödüller, yepyeni sıfatlarla İstanbul'un ve Türkiye'nin değerine değer kattığını belirterek, ''Artık Türkiye'nin bahtı da alnı da istikameti de aktır'' dedi.

Çekmeköy Belediyesince yaptırılan Turgut Özal Kültür Merkezinin açılışında konuşan Bağış, Çekmeköy'ün artık kendisinin seçim bölgesi olduğunu belirterek, seçmenlerden, kendisini temsilcileri olarak görmelerini, bir kardeşleri olarak kabul etmelerini istedi.

Bağış, 2010'da Avrupa Kültür Başkenti olan İstanbul'un, 2012'de de Avrupa Spor Başkenti olacağını anımsatarak, ''Artık yepyeni ödüller, yepyeni sıfatlarla şehrimiz ve ülkemiz değerine değer katıyor. Artık Türkiye'nin bahtı da alnı da istikameti de aktır'' diye konuştu.

Turgut Özal'ı bir kez daha rahmetle andığını vurgulayan Bağış, korkuların, gerginliklerin diz boyu olduğu bir Türkiye'yi devralan Özal'ın, cesur, yürekli, mert ve gücünü halktan ve Hak'tan alan bir anlayışla statüko zihniyetine karşı dik bir duruş sergilediğini anlattı.

Bağış, Özal'ın adeta merhum Adnan Menderes'in ortaya koyduğu vizyonu yeniden canlandırdığına işaret ederek, rahmetli Özal'ın ortaya koyduğu vizyon neticesinde de 2002'de milletin, kendi bağrından kopan Tayyip Erdoğan'ı, yine palazlanmaya kalkan statükoya karşı iktidara getirdiğini belirtti.

Egemen Bağış, dün Turgut Özal'ın Türkiye'nin AB süreciyle ilgili olarak tam adaylık başvurusunu Avrupa Konseyine sunduğu tarihin yıl dönümü olduğunu anımsatarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

''O gün Özal, bugünleri öngörmüş vizyoner bir yaklaşımla bakın ne demiş. Aşık Veysel'in dediği gibi 'Uzun ince bir yola giriyoruz' demiş. 'Bu yolda bizi bezdirmek isteyecekler, bu yolda bizi küstürmek isteyecekler ama bizim sabırlı olmamız gerekir' demiş. Gerçekten bize havlu attırmaya çalışanlar var ama rahmetli Özal'ın o tavsiyesini her zaman hatırlıyoruz. Bize havlu attırmak isteyenlerin oyununa gelmeyeceğiz. Hani Anadolu'da çok güzel bir laf vardır; papaza kızıp oruç bozmayacağız. Çünkü bu süreç Türkiye'nin demokratikleşmesi için, kalkınması için, şeffaflaşması için, bireyin önünün açılması, vatandaşın daha sağlıklı bir hayat sürmesi, daha kaliteli gıda ürünlerini tüketebilmesi ve daha özgür yaşayabilmesi için önemli bir süreç. Bu süreç olmasaydı gerçekten bugün Türkiye, Ortadoğu'nun ve Akdeniz'in farklı ülkelerinde sokağa dökülen insanların ilham kaynağı olan bir ülke olamazdı.''

Zamanında rahmetli Özal'ın karşısında saf tutup, onun kalkınma hamlelerini engellemek için ellerinden geleni ardına koymayanların bugün ona övgüler dizmelerinin düşündürücü olduğunu vurgulayan Bağış, ''Kağıthane'ye 'Kağıttepe' diyen bir lider, Özal ile ilgili, onu öven bir cümle kullanmış. Ben buradan teşekkür etmek istiyorum. Biraz zaman aldı ama siz de anladınız. Rahmetli Özal demişti, 'Bir gün onlar da anlayacak' demişti. Gerçekten anladıkları günlere bugün kavuştuk'' şeklinde konuştu.

-''BİZİM MUHALİF ÇEVRELERİN UYKULARI KAÇTI''-

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, konuşmasını şöyle sürdürdü:

''Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Strasbourg'daki Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisinde bu milletin dik duruşunu, bu ülkenin gerçekleştirdiği kalkınma hamlelerini anlayamayanlara, onların anladığı dilde anlattı. Avrupalılar bundan rahatsız olmadı, Fransızlar olaya Fransız kaldıklarının farkına vardılar, bundan herhangi bir şekilde üzüntü duymadılar, ama bizim muhalif çevrelerin uykuları kaçtı. Hemen bir eleştiri kampanyası başladı. Sayın Başbakanımız Avrupalılara onların anladığı dilde, açık yüreklilikle çok net bir şekilde Türkiye'de yaşanan gelişmeleri anlattı.''

Türkiye'nin bugün gerçekten çok farklı olduğunu, Turgut Özal'ın öngördüğü gibi artık Türkiye'nin 21. yüzyıla şekil veren, gerçekten doğunun en batılı, batının da en doğulu ülkesi konumunda bulunduğunu kaydeden Bağış, şöyle devam etti:

''Bakın Özal ne demiş; 'Bundan böyle güçlü devlet, memurları çok olan devlet değildir. Güçlü devlet, harcamaları çok, fakat iki yakası bir araya gelmeyen devlet değildir. Güçlü devlet, bir istihdam kapısı değildir. Güçlü devlet, bir mabut veya baba değildir. Hepsinden önemlisi, yeni görüşte, aslolan devletin zenginliği sonucu milletin zenginliği değil, milletin zenginliği sonucu devletin zengin olmasıdır. Yani yeni görüşte hedef, insanın, ferdin bizzat kendisidir.' Başbakanımız Ankara'da 2023 vizyonunu açıklıyor. Türkiye'nin 2023'te dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına girmesiyle ilgili vizyonu açıklıyor ve bunu 5 temel direk üzerine oturtuyor. Bu temellerden bir tanesi de güçlü millettir. Güçlü millet olmadan güçlü devlet olmaz.''

Bağış, konuşmasından sonra 8. Cumhurbaşkanı merhum Turgut Özal'ın eşi Semra Özal ile birlikte kurdele keserek, Turgut Özal Kültür Merkezinin açılışını yaptı.

Egemen Bağış ve Semra Özal, açılışın ardından birlikte kültür merkezini gezdi.

Bağış, daha sonra Çekmeköy İlçe Seçim Koordinasyon Merkezi, Saruhan Kanbur Aile Sağlığı Merkezi ve Şehit Er İbrahim Doğan Parkının da açılışlarını gerçekleştirdi.

-TURGUT ÖZAL KÜLTÜR MERKEZİ-

Çekmeköy Belediyesi tarafından 5 bin 300 metrekarelik alanda 3 kat üzerine kurulan Turgut Özal Kültür Merkezinde, Kadın ve Aile Sağlığı Merkezi, 9 branşta 23 derslikli İSMEK, bin kişilik fuar ve sergi salonu ile 450 kişilik konferans salonu bulunuyor.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.