Aytaç Durak'ın 'Emmioğlu'na hiç kimse sahip çıkmadı...

Aytaç Durak'ın 'Emmioğlu'na hiç kimse sahip çıkmadı...
İçişleri Bakanlığı'nca Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı'ndan uzaklaştırılan Aytaç Durak'ın seçim döneminde kullandığı 'Emmioğlu' şarkısına...

İçişleri Bakanlığı'nca Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı'ndan uzaklaştırılan Aytaç Durak'ın seçim döneminde kullandığı 'Emmioğlu' şarkısına hiç kimse sahip çıkmadı.

Mahkemede konuşan eski Koza A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Fevzi Acevit, şirketin iddianamede geçen tanıtım CD'si (Ferdi Tayfur-Emmioğlu parçası) ve gazetenin dağıtımından sorumlu olmadığını belirtti.

Aytaç Durak ve eski Genel Sekreter Hasan Gülşen'in de aralarında bulunduğu 6 kişi hakkında, "Seçim yasaklarına aykırı davrandıkları" iddiasıyla 2. Sulh Ceza Mahkemesi'nde açılan davanın duruşması başladı.

Duruşmada, haklarında 9 aydan 2 yıla kadar hapis cezası istenen tutuksuz sanıklardan eski Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Hasan Gülşen, eski Altın Koza Yönetim Kurulu Başkanı Fevzi Acevit ve Kültür Sanat Daire Başkanı Necati Sultan hazır bulundu.

Aytaç Durak ile Basın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Durmuş Ökten ve yerel gazetenin imtiyaz sahibi Necmettin Uçar ise mahkemeye gelmedi.

GÜLŞEN: SEÇİM KANUNUNA AYKIRILIK YOK

İhale şartnamesine göre dağıtımın kendilerine ait olmadığını savunan Acevit, "Bahse geçen Önce Adana gazetesinin dağıtımını özel bir firma yapmıştır. O sözleşmeyi yazılı savunmamın ekine ekledim. Koza A.Ş.'nin sorumluluğu gazetenin baskısını matbaada yaptırmaktan ibarettir. Bir de binasında kurduğumuz ekipmanlarla masaüstü yayıncılık hizmetini vermiştir. CD ve gazete içeriğinden sorumlu değildir. Biz sadece belirtilen içeriğin montajını yapmakla görevliyiz." dedi.

Sanıklardan eski Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Hasan Gülşen ise yerel seçimlerde kullanılan tanıtım CD'si için ihale komisyonunu kendisinin değil Fen İşleri Daire Başkanı Nermin Akray'ın oluşturduğunu açıkladı. Daha önceki yıllarda da benzer tanıtım ihalelerinin belediyece yapıldığını ifade eden Gülşen, "Bir ihalenin yapılması için bütçeden ödenek ayrılması gerekir. Söz konusu ihale de usulüne uygun olarak Büyükşehir Belediyeler Kanunu ve 5018 sayılı Kamu Mali Kontrol Kanunu'na uygun olarak yapılmış ve yürütülmüştür. Seçim kanununa aykırı herhangi bir faaliyet söz konusu değildir. Görevimin gerektirdiği tarafsızlığımı ihlal etmedim." şeklinde konuştu.

CD ADANA'NIN TANITIMI İÇİN HAZIRLANDI

Hasan Gülşen ve Aytaç Durak'ın avukatları da bahsi geçen CD'nin Adana'nın tanıtımı için hazırlandığını iddia etti.

Her sene yer aldığı gibi belediye performans bütçe programında yer aldığını anlatan avukatlar, CD'nin seçimle ilgisinin bulunmadığını belirtti. Avukatlar, "Söz konusu CD'de Adanalı bir sanatçı olarak Ferdi Tayfur ile bir anlaşma yapılmış; 'Emmioğlu' şarkısının müziği üzerine sözleri değiştirilerek ve telif hakkı bırakılmıştır. Ayrıca Ferdi Tayfur konser vermiştir. Bu hususlar ihaleyi alan Koza A.Ş. tarafından sözleşme gereği Adanalı bir sanatçı olan Ferdi Tayfur'la yapılan anlaşma sonucu gerçekleşmiştir." şeklinde açıklamalarda bulundu.

Daha önce verdiği ifadeleri tekrar eden Kültür Sanat Daire Başkanı Necati Sultan ise iddianamede geçen Adana Haber Gazetesi'nin basımı, yayını ve dağıtımıyla hiçbir ilgisinin bulunmadığını vurguladı.

Sultan, "Şubat aylarında belediyemizce 2, 3 sene de bir toplu nikah yapılmaktadır. Bir önceki nikahımıza başbakanımız da katılmıştı. 28 Şubat 2009'da toplu nikah kıyıldı. Bu organizasyonda Ferdi Tayfur konser verilmek üzere getirildi. Adana'nın tanıtım CD'si yapıldı. Ferdi Tayfur ile yapılan anlaşma üzerine bazı işlemler yapıldı. Bu da seçim propagandasının yasaklandığı tarihe denk gelmiş. İhalelerde sürekli Fen İşleri Daire Başkanı görevlendirildi. Suçlamaları kabul etmiyorum." diye konuştu.

Mahkeme ileri bir tarihe ertelendi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.