Aytaç Durak hakkındaki davada ilk duruşma...

Aytaç Durak hakkındaki davada ilk duruşma...
 Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinden uzaklaştırılan Aytaç Durak hakkında ''hakaret, kişiler arasındaki haberleşmenin gizliliğini...

 

Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinden uzaklaştırılan Aytaç Durak hakkında ''hakaret, kişiler arasındaki haberleşmenin gizliliğini ifşa etme'', belediyede imar tadilatı takibi yapan kadın hakkında da ''şantaj, haberleşme gizliliğinin ihlali'' suçlamalarıyla açılan davanın ilk duruşması yapıldı.

Adana 13. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmada tutuksuz sanık Fatma Arzu Yeniçeri (41) hazır bulundu. Avukatı aracılığıyla 3 günlük rapor sunan Aytaç Durak ise duruşmaya katılmadı.

Yeniçeri, duruşmadaki ifadesinde, üzerine atılan suçlamaları reddetti.

Müşteki Mehmet Esendemir ile aralarında geçen konuşmayı kendi itibarını kurtarmak için kaydettiğini belirten Yeniçeri, şöyle konuştu:

''Amacım kendi haklılığımı ortaya çıkarmaktı. Konuşmayı kayda aldığımı belediye meclisi üyesi Bekir Sıtkı Özer'e söylemiştim. O da Durak'a söylemiş. Durak, benden kaydı istedi. Önce vermek istemedim, daha sonra cumhuriyet savcılığına teslim edilmesi şartıyla verdim. Bu kayıt, daha sonra Durak tarafından belediye meclisi toplantısında dinletilmiştir. Suç işleme kastım bulunmamaktadır. Ayrıca, insanlarla benim aramdaki görüşmeleri iddia edildiği gibi kayıt altına alıp 'bu kasetleri savcılığa vereceğim' veya 'yasal yollara başvuracağım' deyip menfaat sağlamaya çalışmadım. Şantaj suçlamasını kabul etmiyorum.''

Durak'ın avukatı ise söz konusu kaydı içeren CD'nin halen Adana 1. Ağır Ceza Mahkemesinde, Esendemir ve Yeniçeri hakkında sürdürülen ''rüşvet'' davası nedeniyle emanete alındığını, ses kaydının çözümünün bu dosyadan getirtilmesini istediklerini belirtti.

Yeniçeri'nin avukatı da Adana 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki yargılamanın bitmesinin beklenmesini talep etti.

Mahkeme heyeti, ilgili dosyanın gönderilmesi için Adana 1. Ağır Ceza Mahkemesine yazı yazılmasına karar vererek duruşmayı erteledi.

İçişleri Bakanlığınca Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinden uzaklaştırılan Aytaç Durak'ın mart ayında yapılan meclis toplantısında belediye meclisinin 7 üyesinin adının geçtiği ileri sürülen ses kasetini dinletmesiyle ilgili olarak cumhuriyet başsavcılığınca soruşturma başlatılmıştı. Büyükşehir Belediye Meclisi üyesi Mehmet Esendemir'in şikayeti üzerine başlatılan soruşturma kapsamında Aytaç Durak ile kendi adına kurduğu iş yerinde başkaları adına belediyelerde ve ilgili bakanlıklarda işletme açılışı ve imar tadilatı gibi konularda iş takipçiliği ve Adana'da petrol istasyonu açmak isteyen akaryakıt şirketinin danışmanlığını yaptığı belirtilen Fatma Arzu Yeniçeri hakkında dava açılmıştı.

Cumhuriyet savcısı, iddianamede şu ifadelere yer vermişti:

''Şüphelilerden Fatma Arzu Yeniçeri müşteki ile telefon görüşmelerine ait olduğunu iddia ettiği görüşmeleri kayda alıp diğer şüpheliye vermek suretiyle 'haberleşmenin gizliliğini ihlal', söz konusu kaseti ifşa edeceği yolunda şayia yaratıp belediye meclis üyeleri üzerinden taleplerinin kabulü hususunda tehdit unsuru olarak kullanmak suretiyle 'şantaj' suçlarını işledi. Şüpheli Aytaç Durak, görüşme kaydını belediye meclisi toplantısında aleni olarak dinletmek suretiyle 'haberleşmenin gizliliğini ihlal', kasetteki sesin müştekinin sesi olduğuna inandığını söyleyerek müştekiyi zan altında bırakan sözlerle de 'hakaret' suçunu işledi.''

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.