Aşkım Tüfekçi'nin adı görev yaptığı hastaneye verildi...

Aşkım Tüfekçi'nin adı görev yaptığı hastaneye verildi...
AK Parti Adana Milletvekili Necdet Ünüvar, yakalandığı hastalıktan dolayı hayatını kaybeden Dr. Aşkım Tüfekçi'nin adının başhekimliğini yaptığı...

AK Parti Adana Milletvekili Necdet Ünüvar, yakalandığı hastalıktan dolayı hayatını kaybeden Dr. Aşkım Tüfekçi'nin adının başhekimliğini yaptığı Çukurova Devlet Hastanesi'ne verileceğini açıkladı.

Ünüvar, Adana Sağlık Turizm Derneği ve TÜYAP işbirliğinde düzenlenecek "Ortadoğu ülkelerinin sağlık turizmi potansiyeli" konulu sempozyum öncesinde Adana Hekimevi'nde gerçekleştirilen toplantıya katıldı. Ünüvar, "Dr. Aşkım Tüfekçi, çok çalışkan gayretli, hastalarını ve hastanesini seven bir insandı. Adanalı olmamasına rağmen cenazesini buraya defnettik. Bakanımızın onayıyla bundan böyle Çukurova Devlet Hastanesi Aşkım Tüfekçi ismiyle anılacak." dedi.

Sempozyumda, 30 Eylül-3 Ekim tarihleri arasında yapılacak 2. Çukurova Tıp Fuarı'nın özel bölümünde bu yıl 'sağlık turizmine' yer verilmesi görüşüldü.

Toplantıda söz alan Vali Yardımcısı Dr. Mehmet Gödekmerdan, ülkede turizmin daha çok çeşitlendirilmesi gerektiğinin altını çizdi. Bölgede diğer dallarda olduğu gibi inanç ve sağlık turizminin çok büyük bir potansiyele sahip olduğunu hatırlatan Gödekmerdan, bu sahada umut verici çalışmaların yürütüldüğünü aktardı. Gödekmerdan, tüm kurum ve kuruluşların desteğiyle Adana'nın sağlık turizminde bölgenin merkezi olabileceğini belirtti.

Adana Sağlık Turizmi Derneği Başkanı Hüseyin Çelik, sağlık turizminin dünyada her geçen gün daha fazla ilgi kazandığını söyledi. Günümüzde pek çok ülkede yaşam alanlarındaki tıbbi teknoloji eksikliği, teşhis ve tedavi masraflarının yüksekliği, bekleme sürelerinin uzunluğu gibi nedenlerden hastaların başka bölgelere gitme ihtiyacı duyduğunu vurgulayan Çelik, sağlık turizminin dünyada hızla yükselen bir trend haline geldiğini ifade etti.

ZAMAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.