Andıç sitelerinde Başbakan'a hakaret!

Andıç sitelerinde Başbakan'a hakaret!
Başbuğ'un tutuklanmasına neden olan İnternet Andıcı sitelerinde Başbakan Erdoğan, Cumhurbaşkanı Gül ve hükümet hakkında aşağılayıcı ve hakarete...



Başbuğ'un tutuklanmasına neden olan İnternet Andıcı sitelerinde Başbakan Erdoğan, Cumhurbaşkanı Gül ve hükümet hakkında aşağılayıcı ve hakarete varan haberlerden bazıları...
Aktifhaber isimli internet sitesinin haberine göre Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, İrtica ile Mücadele Eylem Planı ile birleştirilen İnternet Andıcı davası kapsamında geçtiğimiz hafta tutuklandı.
Başbuğ'un tutuklanmasına neden olan İnternet Andıcında hükümeti yıpratmak amacıyla kurulan kara propaganda sitelerinde AKP hükümetine, Başbakan'a, Başbakan'ın ailesine, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve eşine yönelik ağır ifadelerin yer aldığı haberler bulunmaktaydı.
Hatta, 2008 yılında AKP hakkında açılan kapatma davasında, davayı açan dönemin Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya'nın hazırladığı iddianamede bu sitelerden yaklaşık 50 kadar alıntı yapılmıştı.
Peki demokratik yollarla iktidara gelmiş hükümeti ve hükümetin üyelerini ve ailelerini karalayan o sitelerde hangi haberler yapılmıştı?
Andıç iddianamesine de yansıyan o bölümlerden bazı alıntılar;
İşte irtica.org sitesinde BAŞBAKAN ERDOĞAN VE AİLESİYLE İlgili çıkan haberlerden bazıları;
"Balık baştan kokar' başlıklı yazının giriş bölümünde; Eşinden "haremim" diye söz eden RTE 'ye saldırılar gırla. Şaşılacak, eleştirilecek ne var bu sözde? Harem, Cumhuriyet Başbakanının geçmişe dönük özlemlerinden sadece bir örnek."
irtica.org sitesinde yer alan HÜKÜMETLE ilgili karalama haberlerinden bazıları;
"AKP'ye kaos uyarısı' başlıklı yazının giriş bölümünde; Emekli Orgeneral Güreş, iktidarın laiklik tutumunu ve Köşk hesaplarını eleştirdi. Cumhurbaşkanı'nın AKP'den olmaması gerektiğini vurgulayan eski Genelkurmay Başkanı Güreş, "Asker türban var diye Çankaya'ya gitmez. Erdoğan Çankaya'ya çıkarsa büyük kaos yaşanır" diye konuştu."
"İnternet siteleri irtica kaynağı' başlıklı yazının giriş bölümünde; Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okulların internet sitelerinde açıkça şeriat propagandası yapılıyor, tekke ve zaviyelere övgüler düzülüyor, öğrencilerden sonra eğitimcileri de hedef alan "irticai faaliyetler", okulların internet sitelerinde hızla yayılıyor. " Şeklinde ibarelerin yer aldığı,"
"Adaletsiz Kadrolaşma Partisi' başlıklı yazının giriş bölümünde; 'Adaletsiz Kadrolaşma Partisi'. CHP'li Berhan Şimşek, Erdoğan'a gönderdiği mektupta başlarına 'AKP kuşu' konan çocukları sıraladı. Berhan Şimşek dün parlamentoda düzenlediği basın toplantısında Başbakan Erdoğan'a gönderdiği 9 sayfalık mektubu okudu. Bu mektubu "milyonlarca işsiz genç ve KPSS'ye giren 1 milyon 850 bin genç adına" yazdığını vurgulayan Şimşek, "Sizin iktidar olduğunuz dönemde, özellikle kaymakam adayları, müfettiş yardımcıları ve uzman yardımcısı adayları mülakatlarda büyük haksızlıklara uğradılar. Madalyonun diğer yüzünde ise başlarına 'AKP kuşu' konan çocuklar var" dedi. "
Yine irtica.org sitesinde okuyucudan geldiği belirtilen 'Acele edin ve defolup gidin' başlıklı 03.08.2009 tarihli yazı içeriğinde
"Oturumunuzu sonlandırmaya geldim, meclisi yaptığınız her icraat ile kirletmenize ve şerefsizleştirmenize artık kalıcı bir son vermeye geldim, siz ki fitneci, fesatçı, meclis üyeleri, siz ki iyi bir hükümet olmak dışındaki her şey!! Kiralık sefil yaratıklar, zavallılar, ülkenizi en küçük şahsi çıkar adına satılığa çıkaranlar..."
turkatak.gen.tr isimli sitedeki CUMHURBAŞKANI GÜL VE AİLESİYLE İlgili karalama haberlerinden bazıları;
"Tarklar?' başlıklı yazının giriş bölümünde; "İki fotoğraf arasındaki farkı anladınız mı? Fark sadece gelinlikte mi? Cumhurbaşkanı Gül'ün kızı Kübra GüVün düğünde çekilen fotoğraflar akıllara bir başka fotoğrafı getirdi.. Gazeteport yazarı Melike Ilgün o farkı yazdı. Görgü farkı. "
Yine Andıç İddianamesine yansıyan o kara propaganda sitelerinde hükümet, Başbakan Erdoğan ve Cumhurbaşkanı Gül'le ilgili çıkan ve içerikleri arşivde saklı bulunan haberlerden bazı başlıklar;
'AKP ilahiyatçılara çalıştı',
TRT'de irtica hortladı',
'Türkiye'de irtica vardır',
'Türkiye irtica tehdidi altında',
'AKP'nin türban planı çalıştı',
'AKP'de kadına yer yok',
'AKP'lilerden türban adımı',
'Çankaya Cumhuriyet ile hesaplaşma yeri değil',
'Abdullah Gül kim değildir?',
' tesettür otelleri 4 kat arttı',
'türban köşke çıkmamalı',
'Çankaya'ya imam istemiyoruz'
'Yurtlarda mescit dönemi',
'bir seyyar mescit eksikti',
'trene mescit istedi',
'adım adım irticai yaşama doğru',
'irticai faaliyet yok mu hadi ordan!',
'Ankara'nın göbeğinde 'harem-selamlık' şölen',
'sınıflarda harem-selamlık düzen',
'3 yılda herkes örtündü',
'laik endişe haksız değil',
'sıra sarığa gelecek',
'otobüste namaz baskısı',
'milli eğitim tastikli Kuran ve ezan okuma şampiyonu'
şeklinde başlıklara sahip yazıların bulunduğu ortaya çıkmıştı.
irtica.org ve turkatak.gen.tr isimli sitelerde çıkan haberler genel itibariyle böyle. Başta Başbakan Erdoğan olmak üzere, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün seçilmeden önce ve seçildikten sonra kendisi ve ailesi, ayrıca Başbakan Erdoğan ve ailesi, hükümet üyeleri hakkında bu karar propaganda sitelerinde birçok aşağılayıcı ve hakaret içeren haberler yayınlanmıştı...
Bir dönem hükümet hakkında böyle haberler yapan ve "Türkiye'de irtica tehditi var, irtica hortluyor" diye kampanya yürüten irtica.org sitesine girdiğinizde "Türkiye'de İrtica Var mı" başlıklı bir yazının girişi şöyle: Türkiye'de günümüz koşullarında irtica tehdidi yoktur...
Evet nereden nereye...

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.