Anayasa süreci, samimiyet testi...

Anayasa süreci, samimiyet testi...
 CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, anayasa sürecinin partilerin demokrasi taleplerine ilişkin bir samimiyet testi olduğunu söyledi.Anayasa değişikliğinin...



 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, anayasa sürecinin partilerin demokrasi taleplerine ilişkin bir samimiyet testi olduğunu söyledi.

Anayasa değişikliğinin yeterli olmadığını, beraberinde demokratikleşme yasalarının da çıkması gerektiğini belirten Kılıçdaroğlu, "Demokrasi istiyor muyuz? Evet, güzel. Madem demokrasi istiyoruz siyasal partiler yasası değişmeli. Yüzde 10 seçim barajı dünyada olmayan bir garabet ve ayıp. İyi niyet samimiyet testini göreceğiz. Kim demokrasi açısından samimi kim değil?" dedi.

Kılıçdaroğlu, partisinin Abant kampına sabah yürüyüşü ile başladı. Ardından milletvekillerine hitaben yaptığı konuşmada gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Halkın günlük yaşamında anayasa konusunu değil geçim derdini ve zamları konuştuğunu anlatan Kılıçdaroğlu, "Kimse 'Kemal Bey anayasayı yapın' demiyor. Vatandaşın gündemi zamlar. Ama biz seçim öncesi söz verdik, anayasa çalışmalarını destekleyeceğiz. Ancak anayasa kitapçığını eline alan herkes 'evet bu benim anayasamdır' diyebilmeli, anayasa toplumun her kesimine hitap eden bir belge olmak zorundadır." diye konuştu. Terörle mücadele konusunda AK Parti'ye destek vermedikleri iddialarına tepki gösteren CHP lideri, "Terörü sonlandırmak için AKP'nin getireceği projelere destek vereceğimizi ve bunu da Türkiye'nin çıkarları olduğu zaman gerekirse parti üstüne koyarız diyen tek partiyiz." dedi.

Kılıçdaroğlu, 'grup disiplini' içerikli konuşmasında milletvekillerine şunları söyledi: "Geceden çalışıp, Meclis'e geleceksiniz. Doğruya 'doğru' diyecek, yanlışsa neden yanlış olduğunu anlatacaksınız. Halkın sizden beklentileri var. Gerek soru önergeleri ile gerek yasalar üzerinde görüş belirterek, araştırma komisyonu ile ciddi sorunlar olursa bakanlar ile ilgili gensoru önergeleriyle kendimizi göstereceğiz. Halkın çıkarlarına dönük muhalefet yapacağız. Kırmadan dökmeden, 'Bunlar doğru söylüyor' inancı yaratarak mücadelemizi vereceğiz."

BAŞBAKAN'A TAZİYE ZİYARETİ

CHP lideri, Abant toplantısı öncesi, sabah saatlerinde geceyi geçirdiği Abant Gölü kıyısında eşi ile yürüyüş yaptı. Daha sonra göl kıyısındaki iskelede eşi ile objektiflere poz verdi. Kılıçdaroğlu iskelede bulunduğu sırada çiçek ve baharat satan yaşlı bir kadınla bir süre sohbet etti. Satıcı kadının 5 TL'ye sattığı altın çiçeklerinden yapılmış taçlardan iki adet satın aldı ve taçlar için 100 TL ödedi. Bu arada, Kılıçdaroğlu'nun bugün 16.00'da Başbakan'a taziye ziyaretinde bulunacağı öğrenildi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.