Anadolu Yayıncılar Derneği Twitter’ı kınadı  

Anadolu Yayıncılar Derneği Twitter’ı kınadı  
- İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yaptığı paylaşımına Twitter’ın ‘nefret söylemi’ gerekçesiyle uyarı notu eklemesinin ardından konuyla ilgili açıklama yapan Burhan, ”Twitter’ın bu kararına üyemiz bulunan 320 yerel medya adına kınıyoruz” dedi.

ANKARA (İHA) - İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yaptığı paylaşımına Twitter’ın ‘nefret söylemi’ gerekçesiyle uyarı notu eklemesinin ardından konuyla ilgili açıklama yapan Anadolu Yayıncılar Derneği Başkanı Sinan Burhan, ”Twitter’ın bu kararına üyemiz bulunan 320 yerel medya adına kınıyoruz” dedi.  

Anadolu Yayıncılar Derneği (AYD) Başkanı Sinan Burhan, Boğaziçi Üniversitesi’nde LGBT bireylerin Kabe’ye hakaret ettiklerini belirterek bu hakaret gerek uluslararası hukukun gerekse de Türk hukuku bakımından suç olduğunu vurguladı. Burhan, ”Toplum vicdanını yaralamıştır. Bu çirkin tavra karşı İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu’nun açıklamaları Twitter tarafından kısıtlanmıştır. Bu tutum ortaya koymuştur ki milli ve yerli hesaplar her an askıya alınabilir. Sansür edilebilir. Ülkemizi teröre ve kaosa teslim etmeye çalışanlar uluslararası bu networklerin sayesinde bu amaçlarına ulaşmayı deneyebilirler. Bu durum bir milli güvenlik sorunudur” dedi. Anadolu Yayıncılar Derneği Başkanı Sinan Burhan, ”Anadolu medyası olarak Sayın Soylu'ya kapımız açık. Söyleyeceği ne varsa buyursun gelsin. Anadolu televizyonlarında gazetelerinde konuşsun. Bizler Kuvay-i Milliye ruhuyla mücadele ediyoruz etmeye de devam edeceğiz.  Twitter’ın bu kararına üyemiz bulunan 320 yerel medya adına kınıyoruz” ifadelerine yer verdi.

 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.