Alevi'yim, namaz için ordudan atıldığıma kimseyi inandıramadım?

Alevi'yim, namaz için ordudan atıldığıma kimseyi inandıramadım?
Salim Aynacı, Yüksek Askerî Şûra kararlarıyla ordudan atılan yüzlerce TSK mensubundan biri.1991 yılında görevinden uzaklaştırılan Aynacı'nın hikâyesi...



Salim Aynacı, Yüksek Askerî Şûra kararlarıyla ordudan atılan yüzlerce TSK mensubundan biri.

1991 yılında görevinden uzaklaştırılan Aynacı'nın hikâyesi diğerlerinden biraz farklı. Alevi olduklarını söyleyen Aynacı, namaz kıldığı için mesleğine son verildiğini belirtiyor. Ailesi başta olmak üzere durumu kimseye anlatamadığından yakınan Aynacı, "Dinine bağlı bir Alevi'yiz. 'Peygamber ocağı'ndan namaz için atıldığınızı kimseye anlatamıyorsunuz. 'Mutlaka bir suçun vardır ki atılmışsın' diyorlar. Akrabalarım, arkadaşlarım bile kapımı çalmaz oldu." diyor.

Hava Kuvvetleri Komutanlığı, 1987 yılında astsubay olan Aynacı'yı görevlendirme yazısı ile Malatya'dan Ankara'ya çağırır. Farklı illerden gelen 25 askerle Etimesgut'taki misafirhaneye götürülen Aynacı, manzara karşısında şoke olur. Pencereleri tahta ile kapatılmış, hapishaneye dönüştürülen misafirhanede, "İrticai faaliyette bulunduğunuz tespit edilmiştir." denilerek savunmaları alınır. 28 gün hücre cezasına çarptırılırlar. 1991'de de TSK ile ilişikleri kesilir. Yıllarca tuhafiyecilik yapan Aynacı şimdi haklarını iade eden tasarının Meclis'ten geçmesinin sevincini yaşıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.