Albayrak'tan çarpıcı Şah Fırat analizi

Albayrak'tan çarpıcı Şah Fırat analizi
 Politik Eksen programında Şah Fırat Operasyonu'nu değerlendiren Star Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Nuh Albayrak çarpıcı analizlerde bulundu.Yirmidorthaber.com...


 

Politik Eksen programında Şah Fırat Operasyonu'nu değerlendiren Star Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Nuh Albayrak çarpıcı analizlerde bulundu.

Yirmidorthaber.com


Haberin videosu

Albayrak'tan çarpıcı Şah Fırat analizi

 

İlgili Videolar
Politik Eksen 24.02.2015 - 1. Bölüm

Politik Eksen 24.02.2015 - 2. Bölüm

Politik Eksen 24.02.2015 - 3. Bölüm

24 TV’de yayınlanan  gazeteciler Yıldıray Oğur, Nuh Albayrak, Kurtuluş Tayiz ve Ahmet Taşgetiren’in konuk olarak katıldığı Politik Eksen Programında Şah Fırat Operasyonu değerlendirildi.  

Nuh Albayrak Şah Fırat Operasyonu'na karşın çıkanların operasyonu toprak kaybı gibi gösterme çabalarının arkasında yatan gizli amacı deşifre ederek; 'IŞİD'in Ürdünlü pilot, Mısırlı vatandaşlar ve kafes içindeki Peşmergelere neler yaptığını gördük. Oradaki bir askerimize buna benzer bir hareket yapılmış olsaydı ne olurdu? Maalesef karşı çıkanların amacı tam da bu.' şeklinde  konuştu. 

İşte Nuh Albayrak'ın konuya ilişkin değerlendirmesi...

TÜRKİYE’Yİ SURİYE SOKMA BUTONU ORTADAN KALKTI

Eleştirileri yapanlar IŞİD denen belayı tanımıyor olması gerekir. Süleyman Şah Türbesi onların elinin altındaki patlamaya hazır bir bomba gibiydi. Bugüne kadar birşey olmaması bundan sonrada bir şey olmayacağı anlamına gelmiyor. Süleyman Şah bulunduğu eski konumda patlama yaratacak bir bombanın butonu gibiydi. Gayet planlı, stratejik bir operasyon yapıldı. Orada her an bir olay çıkabilirdi. Türkiye’yi Suriye'ye sokma butonu ortadan kalktı. Çok yerinde bir karar. Türkiye’ye karşı tahrik tehlikesi ortadan kaldırılmış oldu. Ne zaman Türkiye’nin tabiri caizse Suriye’deki o bataklığa girmek isterse IŞİD ve onun üst akılları o butona basacaktı. Ürdünlü pilot, Mısırlı vatandaşlar ve kafes içindeki Peşmergelere yapılanlar ortadayken oradaki bir askerimize buna benzer bir hareket yapılmış olsaydı Türkiye’de durum ne olurdu ? Bunu tahmin edemediklerini sanmıyorum. Maalesef ama maalesef tam da bunu istedikleri için tepkilerin sebebi bu.  Harekete toprak kaybı diyenlerin toprak endişesi yoktur.

Ahmet Taşgetiren ise Şah Fırat Operasyonu hakkında yaptığı değerlendirmede‘Musul Başkonsolosluğu olayında hükümetin burayı boşaltmaması eleştiri konusu olmuştu. Musul’da olduğu gibi burada şantaj riski vardı. Oradaki askerleri rehin alma riski vardı. Bir planlamayla oraya birliklerimiz gönderildi,  alıp getirildi. Güvenlik bakımından çok daha sağlıklı olan Türkiye’ye yakın olan bir yere bayrak çekildi.  Muhalefet partilerinin tutumunun anlaşılır bir tarafı yoktur.’

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.