AKP'li Kılıç, CHP ve MHP'yi ismiyle vurdu?

AKP'li Kılıç, CHP ve MHP'yi ismiyle vurdu?
AK Parti Grup Başkanvekili ve Samsun Milletvekili Suat Kılıç, milleti görmezden gelen CHP ve MHP'yi sert bir dille eleştirdi.Kılıç, "Öyle adın Cumhuriyet...



AK Parti Grup Başkanvekili ve Samsun Milletvekili Suat Kılıç, milleti görmezden gelen CHP ve MHP'yi sert bir dille eleştirdi.

Kılıç, "Öyle adın Cumhuriyet Halk Partisi olacak. Hem de halkı yok sayacaksın. Olmaz. Bak adın Milliyetçi Hareket Partisi olacak. Ama milleti görmezden geleceksin. Millete karşı darbe planları yapanları himaye edeceksin. Olmaz. Bu kervan, bu düzen bu şekilde yürümez." dedi.

Eskişehir'de "Türkiye halkla buluşuyor" konulu konferansa katılan Kılıç, Türkiye'nin her geçen gün giderek güçlendiğini ve büyüdüğünü söyledi. "Artık çağa yelken açan, insanlarıyla kucaklaşan, kültür ve ırk ayrılıklarını ortadan kaldıran bir Türkiye var" diyen Kılıç, ancak hayırlı işlerin çok şer manileri olduğunu vurguladı. Kılıç, şöyle dedi: "Bütün şer odakları iş başında. Bütün karanlık odaklar iş başında. Demokrasiye kesintiye uğratmak için, demokratik yollardan iktidarı gelen AK Parti hükümetinin demokrasi dışı yollarla, iş başından uzaklaştırmak için, milletin emanetini sandıkta alamadıklarından dolayı, milletin emanetini karanlık tünellerde alabilmek için kırk türlü yönteme, hileye ve desiseye başvuruyorlar. Ama her defasında ellerinde, böğürlerinde kalıyor. İstediklerini alamıyorlar. Hedeflerine ulaşamıyorlar. Çünkü demokrasinin özü bellidir. Hakimiyet bilakayd-u şart milletindir. Egemenlik milletindir."

Millet sandığa gittiğinde oyu kime verirse, millet kimi başbakan olarak görmek isterse, millet hangi partiye kaç milletvekili verirse Ankara'daki gücün de o kadar olduğunu vurgulayan Kılıç, sözlerini şöyle sürdürdü: "Millete sığınacaksın. Sandığa inanacaksın. Milletin oyunu hafife almayacaksın. Hem öyle adın Cumhuriyet Halk Partisi olacak. Hem de halkı yok sayacaksın. Olmaz. Bakın adın Milliyetçi Hareket Partisi olacak. Ama milleti görmezden geleceksin. Millete karşı darbe planları yapanları himaye edeceksin. Olmaz. Bu kervan, bu düzen bu şekilde yürümez."

Muhalefetin "Yandaş yargı" açıklamalarını da tepki göstererek karşılık veren Kılıç, "CHP'nin Grup Başkanvekili üç gün önce TBMM'de çıktı bir açıklama yaptı. Dedi ki; (Ankara'da ki filanca savcı, adaylık için istifa etti. AK Parti'den milletvekili adayı olmak için) İşte yargının geldiği yer ortada. Şimdi ben merak ediyorum. YARSAV?ın başkanı, HSYK'nın başkanı, eski başkanı, cumhurbaşkanımıza dava açan, sayın başbakanımızı mahkemeye çağıran Sincan Ağır Ceza Reisi görevinden istifa etti. Hele bir durun. Bekliyoruz. Bakalım nereden milletvekili adayı olacaklar. İşte o zaman aylardır bize (Yandaş yargı) suçlaması bulunanlara hak ettikleri cevabı vereceğiz" ifadesini kullandı.

Türkiye'nin milletin bir emaneti olduğunu ve bunun gelecek nesillere mutlaka devredilmesi gerektiğini kaydeden Kılıç, "Bu büyük emaneti, sahipsiz bırakamayacağız. Yan gelip yatarak sorumsuzluk yapamayız. Niçin? Türkiye'nin önünü çetelerin tıkamaması için, Türkiye'nin yoluna darbecilerin takoz koymaması için. Millete türlü türlü tuzak kuranların yönetime, iktidara ortak olmaması için uyanık olmaya dikkatli olmaya çok çalışmaya mecburuz" şeklinde konuştu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.