AK Parti'den Tevhid ve Islah Hareketi'ne ziyaret

AK Parti'den Tevhid ve Islah Hareketi'ne ziyaret
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Fas'ın başkenti Rabat'taki temasları çerçevesinde, ülkenin en önemli sivil toplum hareketi olan Tevhid...


AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Fas'ın başkenti Rabat'taki temasları çerçevesinde, ülkenin en önemli sivil toplum hareketi olan Tevhid ve Islah Hareketi yetkilileriyle bir araya geldi.

AK Parti'den yapılan yazılı açıklamaya göre Kurtulmuş, genel merkeze gelişinde, Tevhid ve Islah Hareketi lideri Muhammed el Hamdavi ve Hareketin Başkan Yardımcısı Muhammed El Hilali tarafından karşılandı.

Görüşmede, Türkiye-Fas ilişkileri, iki ülke arasındaki kültürel ve düşünsel işbirliği, Ortadoğu'daki değişim süreci ve Suriye'deki son durum konuşuldu.

Kurtulmuş, Türkiye'nin son on yılda demokratikleşme yolunda önemli adımlar attığını, gelinen nokta itibarıyla Türkiye'nin zengin siyasi, kültürel birikimiyle İslam dünyası için önemli tecrübeler barındırdığını söyledi.

Ortadoğu'daki son değişim sürecinde demokratikleşme süreçlerinin öncelenmesi gerektiğini kaydeden Kurtulmuş, bölge halklarının köklerine dönüşünün ancak halkların önünün açılması ve özgürlüklerin gelişmesiyle mümkün olacağına işaret etti.

Kurtulmuş, ''Kudüs kriterleri'' olarak nitelediği din, dil ve ifade özgürlüğü ile serbest ticaret ve dolaşım haklarının öncelenmesi gerektiğine vurgu yaparak, Osmanlı'nın yüzyıllar boyunca bölgeyi herhangi bir çatışma yaşanmaksızın yönetebilmesinin ardından yatan prensiplerin bu kriterler olduğunu anlattı.

Bölgedeki dönüşüm sürecinde toplumun tüm kesimlerini kuşatacak yeni toplumsal sözleşmelerin inşa edilmesinin önemini belirten Kurtulmuş, yeni süreçte kimsenin dışlanmaması gerektiğini ifade etti.

Kaynak: AA, Haber 7

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.