Ahmet Kekeç: Erdoğan liberal aydınlara kanmadı

Ahmet Kekeç: Erdoğan liberal aydınlara kanmadı
 Medya kime nasıl operasyon yaptı? Bu soru A Haber’de yayınlanan Toplumsal Hafıza programında tartışıldı. Star Gazetesi yazarı Ahmet Kekeç,...

 

Medya kime nasıl operasyon yaptı? Bu soru A Haber’de yayınlanan Toplumsal Hafıza programında tartışıldı.

 

Star Gazetesi yazarı Ahmet Kekeç, gazeteci Nazlı Ilıcak'ın evinde şahit olduğu bir toplantıyı anlattı.  Kekeç bu toplantıda kendisini liberal diye tanıtan bazı gazetecilerin o dönem AK Parti’yi yeni kurmuş olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'nın iktidara geldiğinde ne yapması gerektiğine dair kararlar almaya çalıştıklarını söyledi.

ERDOĞAN LİBERAL AYDINLARA KANMADI

AK Parti henüz kurulmamıştı. Daha doğrusu AK Parti yeni kurulmuştu.Erdoğan cezaevinden çıktığı günlerde Nazlı  Ilıcak evinde bir toplantı düzenledi. Bütün aydınları, liberalleri topladı. Altanlar var, Çandar var, Mehmet Bey’de vardı,Mehmet Barlas eğer katılırsa Mehmet Ağabey anlatır o süreci. Ben Yeni  Şafaktaydım  o zaman bizim gazeteden beni  ve Selahaddin  Sadıkoğlu’nu çağırmışlardı. Yani memleketin bütün namlı aydınları toplandı, liberalleri toplandı, Tayyip Erdoğan görücüye çıkıyor. Oturdu, kurduğu daha doğrusu kuracağı parti ile ilgili bilgiler verdi, kısa değerlendirme yaptı. Ondan sonra bizim babalar, o liberal babalar söz almaya başladı tek tek. Erdoğan’a akıl vermeye başladı. Şöyle yap onu yap, bunu yap böyle yap. Üstelik bazılarının üslubu çok terbiyesizceydi. O terbiyesizce üsluba sahip olanlardan bir tanesi o ak saçlı ağabeyimizdi. Ben orda bir şeye dikkat ettim. Bu kadar üstten konuşan yukardan cümleler kuran her şeyi çok iyi bilen,  her şeyi çok iyi bildiğini Erdoğan’ın anlamasını isteyen o ağabeylerimiz, Cüneyt  Ülsever’de vardı onu da söyleyeyim. Öyle şeyler anlattılar ki dikkatimi çeken şu oldu, Tayyip Erdoğan onları böyle biraz hafif tebessümle dinliyordu. Yani oradaki şık olmayan pozisyonu anladı. Anladığını sezdim hatta Selahaddin Sadıkoğlu’na dedim ki; ‘Bu arkadaşlar çok yukardan bakıyorlar Tayyip Erdoğan bunu fark etti, gülümsüyor’ dedim. Hakikaten öyleydi.

Şimdi böyle bir geceydi. Ama o aydınlar eminim ki o gün daha ilk toplantıda dakika bir, gol bir Erdoğan’dan umudu  kestiler. Ben buna şahit oldum. Çünkü o kadar yukarıdan bakıyorlardı ki. Bu görülmeyecek bir  manzara değildi. O kadar akıllı insanlardı ki bunlar o kadar çok şeyi biliyorlardı ki ve Erdoğan’ın o kadar çok şeyi kabul etmesini bekliyorlardı ki yani siyaseti bizim istediğimiz gibi dizayn edeceksin diyorlardı ve bu tavırları bağırıyordu bu adamların.

star

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.