Adana'yı havaya uçuracak patlayıcı bulundu?

Adana'yı havaya uçuracak patlayıcı bulundu?
Adana'da PKK terör örgütüne ait olduğu belirlenen 20 kilo 800 gram plastik patlayıcı ile 4 elektrikli fünye ele geçirildi.Terör örgütü PKK/Kongra?Gel...

Adana'da PKK terör örgütüne ait olduğu belirlenen 20 kilo 800 gram plastik patlayıcı ile 4 elektrikli fünye ele geçirildi.

Terör örgütü PKK/Kongra?Gel örgütüne ait olduğu belirlenen patlayıcı ile ilgili iki kişi gözaltına alındı.
Adana Emniyet Müdürü M. Salih Kesmez, polisin, uyuşturucu madde kaçakçılığının önlenmesine yönelik yaptıkları istihbarat çalışmalarında M.A'nın ev ve iş yerinde yurt dışına sevk edilmek üzere eroin bulunduğu bilgisinin alınması üzerine operasyon düzenlendiğini söyledi.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince düzenlenen operasyonda, M.A.'nın
evinde uyuşturucu madde ile ilgili herhangi bir bulguya rastlamadığını aktaran Kesmez, evde yapılan aramada terör örgütü PKK/Konrga-Gel'e ait olduğu ve metropol illere gönderilmek üzere kente getirildiği belirlenen 20 kilo 800 gram A-4 plastik patlayıcı ile 4 adet elektrikli fünye ele geçirildiğini kaydetti. 
Ayrıca, evde terör örgütüne lojistik destek sağlamak suçundan sabıkalı olduğu belirlenen A.A.'nın da göz altına alındığını aktaran Kesmez, M.A'nın terör suçundan sabıkasının olduğu bir kardeşinin de yine terör örgütü üyesi olmaktan arandığını ifade etti.

Ele geçirilen bombanın kullanılması halinde Ankara Anafartalar'da kullanılan bombanın etkisinin 5 katı daha fazla olacağına dikkat çeken Kesmez, başarılı operasyonu gerçekleştiren ve büyük bir olayı önleyen personeline teşekkür etti.

Göz altına alınan zanlıların sorgusunun sürdüğü belirtilirken sağlık kontrolünden geçirilmek üzere adli tıp kurumuna götürüldü. Zanlılar emniyetten çıkışları sırasında basın mensuplarının "Bombaları nerede kullanacaktınız?" şeklindeki sorunu yanıtsız bıraktı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.