Adana'ya 'kimyasal ve biyolojik saldırıda' bulunuldu: Tatbikat icabı...

Adana'ya 'kimyasal ve biyolojik saldırıda' bulunuldu: Tatbikat icabı...
 Adana'da Sivil Savunma Müdürlüğü organizasyonunda ?Kimyasal, Biyolojik, Radyasyon ve Nükleer (KBRN)? tatbikatı yapıldı.KBRN planlamalarına destek...

 

Adana'da Sivil Savunma Müdürlüğü organizasyonunda ?Kimyasal, Biyolojik, Radyasyon ve Nükleer (KBRN)? tatbikatı yapıldı.


KBRN planlamalarına destek vermek ve bilgi düzeyini artırmak amacıyla, Adana Valiliği önündeki ?Metro İstasyonu?nda, eğitim ve tatbikat çalışması yapıldı. Adana Sivil Savunma Arama Kurtarma Birlik Müdürü Yılmaz Ersoy, protokol üyelerine tatbikatla ilgili bilgi verdi.
Tatbikatta, sivil savunma, emniyet, sağlık ve itfaiye müdürlüğü ekipleri görev aldı. Senaryo gereği, Vilayet Metro İstasyonu'nda kimyasal patlamaya müdahale edildi. Metro durağında bulunan vatandaşlar, yayılan gazdan etkilenirken, olay yerine ilk gelen polis ekibinde görevli memurlar da bu durumdan olumsuz etkilendi.

Memurların yoğun koku ve duman çıktığını telsiz anonsuyla bildirmesi üzerine bölgeye gelen Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü ekipleri çevrede güvenlik önlemi alarak vatandaşların bölgeye yaklaşmasını engelledi. İtfaiye ve ambulans ekipleri de kimyasal patlamanın olduğu istasyona ulaştı.

Senaryo kapsamında, olay yerine gelen sivil savunma müdürlüğü arama ve kurtarma birliği, kimyasal maddelerden etkilenmeyen özel kıyafetlerini giyerek, gazdan etkilenen vatandaş ile polisleri çıkartıp bölgede radyasyon ölçümü yaptı. Ekipler, rahatsızlananların üzerindeki elbiseleri çıkartıp, özel dezenfektan sularla temizledikten sonra ambulansa bindirdi.
Yaklaşık 30 dakika süren kurtarma tatbikatı başarılı bir şekilde sonuçlandı. Vali İlhan Atış, Büyükşehir Belediyesi Başkan vekili Zihni Aldırmaz ve İl Emniyet Müdürü Mehmet Salih Kesmez, tatbikatta görev alan ekipleri kutladı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.