Adana'da marangoz cinayetinde müebbet ???

Adana'da marangoz cinayetinde müebbet ???
Adana'da ölçü alma bahanesiyle çağrıldığı evde öldürülen marangozun katil zanlısı ile suç ortağı müebbet ve 4'er yıl, olayı gizleyip suç delillerini...

Adana'da ölçü alma bahanesiyle çağrıldığı evde öldürülen marangozun katil zanlısı ile suç ortağı müebbet ve 4'er yıl, olayı gizleyip suç delillerini bildirmediği öne sürülen 2 sanık ise 1'er yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Adana 3. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, 8 Kasım 2009 tarihinde İstiklal Mahallesi 40024. Sokak'ta, ayaklarından sakat olan marangoz Ayhan Antekeli'yi (51) ölçü alma bahanesiyle çağırdığı evde küfür ettiği gerekçesiyle koltuk değnekleriyle darbederek öldürdüğü iddia edilen tutuklu sanıklar Ali Yolal (33), suç ortağı olduğu öne sürülen Okan Orduzu (25) ve müşteki Sibel Antekeli (44) hazır bulundu. Olayı gizleyip suç delillerini bildirmediği öne sürülen sanık Ali Yolal'ın babası Hüseyin (62) ve annesi Gülşen Yolal (59) duruşmaya gelmedi.

Sanık Ali Yolal, ifadesinde, Ayhan Antekeli'nin sebepsiz olarak kendisine sürekli küfür ettiğini söyledi.

Sanık Okan Orduzu'yla olay günü alkol aldıklarını belirten Ali Yolal, ifadesini şöyle sürdürdü:

''Okan Orduzu'ya Ayhan Antekeli'nin bana küfür ettiğini söyledim. Küfür etmesinin sebebini öğrenmek istiyordum. Okan Orduzu da o kişiyi tanıdığını ve sebebini öğrenebileceğini söyledi. Evime giderken Okan da Ayhan'ın evine doğru yürümeye başladı. Eve giderken Okan ve ölen Ayhan Antekeli de peşimden geldi. Antekeli evimize geldiğinde kendisine oturması için yer gösterdim. Oturduktan sonra da bana neden küfür ettiğini sordum. Bunun üzerine tekrar küfür ederek koltuk değneğiyle bana vurdu. Koltuk değneğini elinden alıp omzuna ve başına vurdum. Bunun üzerine Okan da Ayhan'a saldırıp önce kafa attı, daha sonra kemerini çıkarıp vurmaya başladı. Okan'ı engellemek istedim ama vurmayı sürdürdü. Antekeli benim vurmam değil Okan'ın kemer tokasıyla vurması nedeniyle ölmüş olabilir. Daha sonra Tarsus'a halamın yanına gittim. Oradan tekrar Adana'ya geldiğimde Ayhan'ın öldüğünü öğrendim. 24 gün polisten kaçtım. Bir arkadaşımın vasıtasıyla hipodromdaki samanlıklarda saklandım. Orada beni saklayan arkadaşım ihbar etmiş. Mescitte sabaha kadar dua ettiğim gün polisler beni yakaladı.''

Sanık Okan Orduzu da ölen Ayhan Antekeli'yi kendisinin çağırmadığını öne sürdü.

Diğer sanık Ali Yolal'ın, Ayhan Antekeli'yi ölçü alma bahanesiyle çağırdığını ve birlikte kendi evlerine gittiklerini belirten Orduzu, ''Evime yemek yemeye gittim. Bir süre sonra Ali Yolal'ın evine gittiğimde müzik sesi geliyordu. İçeri girdiğimde Ayhan Antekeli kanlar içinde yerde yatıyordu. Daha sonra sokağa çıkıp çevredekilerin polis ve ambulans çağırmasını istedim. Öldüğünü öğrenince de polise teslim oldum. Kimseyi öldürecek yapıda biri değilim'' dedi.

Müşteki Sibel Antekeli de kocasını sanık Okan Orduzu'nun çağırdığını söyledi.

Olayı görmediğini belirten Sibel Antekeli, sanıkların cezalandırılmasını istedi.

Sanıklar Hüseyin (62) ve Gülşen Yolal (59) da daha önce verdikleri ifadede suçlamayı kabul etmemişti.

Mahkeme heyeti, sanıklar Ali Yolal ve Okan Orduzu'nun müebbet ve 4'er yıl hapis cezasına, olayı gizleyip suç delillerini bildirmediği öne sürülen Hüseyin ve Gülşen Yolal'ın da 1'er yıl hapis cezasına çarptırılmasına ve hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi.

Sanıklar Ali Yolal ve Okan Orduzu hakkında müebbet ve 7'şer yıl, olayı gizleyip suç delillerini bildirmediği öne sürülen Hüseyin ve Gülşen Yolal hakkında 5'er yıl hapis cezası istemiyle dava açılmıştı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.