Adana'da göbekli polislerden 533'ü zayıfladı?

Adana'da göbekli polislerden 533'ü zayıfladı?
Adana'daki göbekli polis sayısı 12'ye düştü. Vali İlhan Atış, Emniyet Müdürlüğü'nce boy ve kiloları orantısız polis memurlarının hazırlanan bir...

Adana'daki göbekli polis sayısı 12'ye düştü. Vali İlhan Atış, Emniyet Müdürlüğü'nce boy ve kiloları orantısız polis memurlarının hazırlanan bir programla zayıflatılmasına yönelik çalışmada başarı sağlandığını bildirdi.

Edinilen bilgiye göre, İl Emniyet Müdürü Mehmet Salih Kesmez, görevdeki polis memurlarının bazılarının göbekli olduklarını belirleyince çalışma başlattı. İl genelinde görev yapan 7 bin polisten 545'inin aşırı kilolu olduğu belirlendi. Emniyet Müdürü Kesmez, polis memurlarının hem sağlıklarını tehlikeye sokan hem de görev yapmalarını zorlaştıran aşırı kiloları için Çukurova Üniversitesi Beden Eğitimi Spor Yüksekokulu öğretim görevlileriyle zayıflama programı hazırladı. Düzenli bir şekilde spor aktiviteleri yaptırılan polisler aradan geçen 6 ayda göbeklere veda edip, yeni bir görüntüye kavuştu.

Vali İlhan Atış, Emniyet Müdürlüğü'nün başlattığı çalışmayla 545 obez polis sayısının 12'ye düştüğünü söyledi. Atış, polisin hareket kabiliyetinin iyi olması gerektiğini ifade ederek, "Onlar sürekli sokaklarda asayişi bozan kişileri kovalıyor. Bu nedenle polisin zayıf ve çevik olması gerekir." dedi.

Çevik ve atik olmanın yanında bir insanın sağlıklı olması için normal kiloda olması gerektiğini anlatan Atış, "Adana gibi sıcak illerde kilolu olmak çok tehlikeli. Kars'ta olsanız kiloyu soğuktan korunmak için kullanabilirsiniz ama Adana'da durum tam tersine. Ben Adana'da 2 kilo alınca hemen fark ediyorum. Bu nedenle kilo almamak lazım." diye konuştu.

Atış, 12 polisin de zayıflatılmasına yönelik çalışmaların devam ettiğini sözlerine ekledi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.