Adana'da Çelikcan'ın başkan vekilliği düştü

Adana'da Çelikcan'ın başkan vekilliği düştü
Aytaç Durak'ın İçişleri Bakanlığı'nca büyükşehir belediye başkanlığından alınmasının ardından Adana'da sular durulmuyor.Kısa bir süre önce...

Aytaç Durak'ın İçişleri Bakanlığı'nca büyükşehir belediye başkanlığından alınmasının ardından Adana'da sular durulmuyor.

Kısa bir süre önce belediye meclisinde yapılan başkan vekilliği seçimini AK Partili Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan kazanmıştı. Fakat ilçe belediye başkanlarının görevden alınan başkanın yerine vekalet edemeyeceğini savunan Adana Barosu avukatlarından Yusuf Akıncı, 2 No'lu İdare Mahkemesi'ne dava açmıştı. Dün davayı karara bağlayan mahkeme, yürütmeyi durdurma kararı aldı. Böylece Çelikcan'ın başkan vekilliği düştü.

Mahmut Çelikcan ise karara itiraz edeceklerini söyledi. İçişleri Bakanlığı'nın 'görevden alınan başkanın yerine ilçe belediye başkanlarının seçilebileceği' yönünde görüşü olduğunu hatırlatan Çelikcan, "Yasal haklarımızı hukuki olarak arayacağız. Yani karara itiraz edeceğiz." dedi.

Mahkeme kararı ile birlikte MHP de harekete geçti. Adana İl Başkanı Ahmet Erdoğan, Çelikcan'ın, seçimlerde kendisiyle aynı oyu alan MHP adayı Fethi Coşkuntuncel'e görevi devretmesi gerektiğini savundu. MHP İl Başkanı, bunun hukuki bir gereklilik olduğunu öne sürdü. Karar, eski MHP'li başkan Aytaç Durak'ı da sevindirdi. Bu sonucu beklediğini söyleyen Durak, İçişleri Bakanlığı müfettişlerinin bu doğrultuda aldığı kararların çoğunun hukuksuz olduğunu iddia etti. Durak, "Hukuka güveniyorum. Bazı hukuksuzluklar oluyor. Ama bunlar düzelecek. Ta ki ben yerime gelene kadar." diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.