Adana'da bir grup BDP'li RTÜK'e şikeyette blundu...

Adana'da bir grup BDP'li RTÜK'e şikeyette blundu...
 Adana'da bir grup Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) üyesi, bazı televizyon kanallarında yayınlanan dizilerin ırkçı yapıda olduğunu savunarak, RTÜK'e...

 

Adana'da bir grup Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) üyesi, bazı televizyon kanallarında yayınlanan dizilerin ırkçı yapıda olduğunu savunarak, RTÜK'e toplu olarak şikayet mektubu gönderdi.

BDP İl Başkanlığı sözcüsü Hasan Çetinkaya, Dumlupınar Mahallesi'ndeki teşkilat binası önünde yaptığı açıklamada, bazı televizyon kanallarında gösterilen yayınların başta Kürtler olmak üzere Türkiye'deki farklı etnik ve dini kimlikleri hedef gösterdiğini belirtti.

Söz konusu dizilerin, izleyiciyi farklı kimliklere karşı kin ve nefrete sevk ettiğini savunan Çetinkaya, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) tarafından bugüne kadar dizilere yönelik herhangi bir işlem yapılmadığını ifade ederek, şunları kaydetti:

''Belli politik kaygı ve hedeflerle yapılmış, farklı etnik ve dini kimlikleri bilinçli şekilde aşağıladığına inandığımız televizyon dizileri hakkında gerekenler yapılmalıdır. RTÜK tarafından söz konusu dizilerin yayından kaldırılmasının sağlanması, yaşanabilecek toplumsal kargaşa ve kaos ortamının engellenmesi bakımından büyük önem arz ediyor. Bu nedenle RTÜK'ü üzerine düşeni yapmaya çağırıyoruz.''

Daha sonra ellerinde Kürtçe ve Türkçe sloganların yazıldığı pankartlarla PTT Dumlupınar Şubesine yürüyen gruptakiler, toplu olarak RTÜK'e şikayet mektubu gönderdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.