Adana Karnavalla Şenlendi

Adana Karnavalla Şenlendi
 Onbinlere kişi sokağa döküldüKarnaval Korteji coşkusuTürkiye’nin ilk ve tek sokak karnavalı olan ve bu yıl 3’üncüsü gerçekleştirilen Portakal...


 

Onbinlere kişi sokağa döküldü

Karnaval Korteji coşkusu

Türkiye’nin ilk ve tek sokak karnavalı olan ve bu yıl 3’üncüsü gerçekleştirilen Portakal Çiçeği Karnavalı, Adana'nın caddelerini şenlendirdi. Her yıl daha fazla katılımla gerçekleştirilen karnavalda portakal ağacı ve çiçeğini sembolize eden giysiler içindeki gnçkızlar, süslenen nostaljik otomobiller Adana'da coşkuyu her noktaya ulaştırdı,.

Atatürk Caddesi'ndeki Atatürk Parkı önünde başlayan karnaval yürüyüşüne binlerce kişi kurumlarının flamaları, afişleri ve dev balonlarıyla katıldı. Birbirinden renkli görüntülere sahne olan karnaval kapsamında bir ton etle 10 bin kişilik kebap yapan Adana Ticaret Odası adeta damgasını vurdu Merkez Park'taki stantlarda nefis Adana kebabı ve yanında şalgam dağıtılırken, yönetim kurulu da kortejdeki yerini aldı. ATO Yönetim Kurulu Başkanı Atila Menevşe, Meclis Başkanı Tarkan Kulak, yönetim kurulu üyeleri, meclis üyeleri ve diğer tüm ATO mensuplarının tam kadro ile katıldığı karnaval yürüyüşü Merkez Park'ta sona erdi.

Adana’da müziği, tiyatroyu, görsel sanatları, yemek kültürünü, defileleri, şenliği, coşkuyu, neşeyi ve eğlenceyi sokağa taşıyan karnavalın kortejine yüz binden fazla kişi katıldı.

Yol güzergahı boyunca karnaval kortejine alkışla tempo tutan Adanalılar, büyük coşku yaşarken, sivil toplum kuruluşlarından meslek örgütlerine ve özel okullara kadar tüm kurumların festivali sahiplendiği gözlendi.

Adana'da bu yıl eğitim öğretime başlamasına rağmen bugüne kadar sosyal sorumluluk projelerine ve Adana yararına gerçekleştirilen etkinliklerdeki öncülüğü ile dikkati çeken TED Adana Koleji de festivaldeki yerini aldı. Okulun amblemini taşıyan balonlarla festivale renk katan TED Adana Koleji Müdürü Ercan Yüksel, tüm öğrencileri, öğretmenleri ve velileri ile karnavalda olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Adana için böyle bir karnavalın yapılmasının kentin tanıtımı açısından büyük önem taşıdığını bildirdi. 

 3 yıl önce Toyota Türkiye CEO ve Yönetim Kurulu Başkanı olan Ali Haydar Bozkurt’un, düşünü kurduğu fikri bir grup Adanalı ile birlikte uygulamaya geçirmesiyle hayat bulan karnavalın, bu yıl yapılan etkinliklerine halk büyük katılım gösterdi. Karnaval kortejinin uzunluğu 5 kilometreyi buldu.

Adana Turunçgil Üreticileri Birliği (ADATUB) de dev  balonlarıyla dikkati çekti. Turunçgil ürünlerinin sağlığa faydalarına dikkati çeken pankartlar ve giydirilmiş motosikletle de dikkati çeken ADATUB yöneticileri ve üyeleri, her yıl olduğu gibi bu yıl da karnavalda yer almanın mutluluğunu yaşadıklarını bildirdiler.

Adana Çiftçiler Birliği de kenti her yıl nisan ayında mis gibi portakal çiçeği ve turunç ağaçlarının çiçeklerinin kokularının sardığını belirterek, "Adana tarım kenti, Kentimizde hem pamuk yani altın koza,festivali  hem de portakal çiçeğinin karnavalının yapılması tarımdaki öncü kent kimliğimize yakışıyor" dediler.

Adana Başkent Okulları'nın da öğretmenleri, öğrencileri ve velileriyle katıldığı karnavalın bitiş noktası olan Merkez Park adeta insan yığınına dönüştü. Burada ATO'nun tescilli Adana kebabından yiyen konuklar, ardından düzenlenen konserleri keyifle izlediler.

Bu arada yoğun halk kitlelerinin katılımı nedeniyle güvenlik güçleri de kortej boyunca adete kuş uçurtmadı çevik kuvvet ekiplerinin de hazır bulunduğu kortejde en ufak bir zafiyetine izin verilmedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.