ABD’de 'çocuk gelin' patlaması! 200 binden fazla çocuk...

ABD’de 'çocuk gelin' patlaması! 200 binden fazla çocuk...
Resmi rakamlara göre; ABD’de son 15 yılda 200 binden fazla çocuk evliliği gerçekleşti. Evlendirilenler arasında 10 yaşında 3 kız çocuğu da var.

Münübe Yılmaz, Türkiye’yi erken evlilikler konusunda eleştiren Batı, bir kez daha sınıfta kaldı… 27 eyaletinde evlilik için neredeyse herhangi bir alt sınırın bulunmadığı Amerika’da şok eden bir istatistik kamuoyuyla paylaşıldı.

Ülkede çocuk istismarının önüne geçmek ve çocuk evliliklerini kaldırmak için çalışan Unchained At Last adlı dernek, ABD’de, son 15 yılda resmi kayıtlara göre 200 binden fazla çocuk evliliğinin gerçekleştiğini açıkladı. Gerçek rakamın çok daha fazla olduğunun düşünüldüğünü belirten dernek, ülke bürokrasisi ve siyaseti içinde söz konusu durumu destekleyen pek çok yöneticinin bulunduğunu da ifade etti.

Hür iradeyle evlilik yaşının 18 olduğu ABD’de, ebeveyn rızası ve hamilelik gibi durumları düzenleyen yasanın 18 yaş sınırını fiilen ortadan kaldırdığına işaret eden yetkililer, son 15 yıl içinde bu yasal boşluğu kullanarak evlendirilmiş çocukların arasında 10 yaşındaki 3 kız ve 11 yaşındaki bir erkek çocuğun da bulunduğunu hatırlattı. (Yeni Akit)

 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.