ABD: Çin'in kalkınması ABD'ye meydan okumadır..

ABD: Çin'in kalkınması ABD'ye meydan okumadır..
ABD Dışişleri Bakanı'nın Doğu Asya ve Pasifik işlerinden sorumlu yardımcısı Kurt Campbell, Çin ekonomisinin kalkınmasının ve askeri gücünün artmasının,...



ABD Dışişleri Bakanı'nın Doğu Asya ve Pasifik işlerinden sorumlu yardımcısı Kurt Campbell, Çin ekonomisinin kalkınmasının ve askeri gücünün artmasının, ABD'ye meydan okuma anlamına geldiğini söyledi.

Avustralya Yayın Kuruluşu ABC'ye geçen gün bir açıklama yapan Campbell, Çin ekonomisinin kalkınmasının ve askeri gücünün artmasının, ABD'ye meydan okuma anlamına geldiğini kabul etti. Çin Uluslararası Radyosu'nun haberine göre Campbell, Çin-ABD ilişkilerinde, işbirliğine ihtiyaç duyulan birçok alanın bulunduğunu ve bunların ikili ilişkilerdeki en dinamik unsurlar olacağını ifade etti.

ÇİN'İN UÇAK GEMİSİNE SAHİP OLMASI SON DERECE NORMAL

Demecine Campbell, Çin'in uçak gemisine sahip olmasının son derece normal olduğunu söyleyerek, ''Hem ABD hem de Çin, çatışmadan kaçınarak, barış içinde bir arada yaşamak için gerekli zekâya sahiptir'' vurgusu yaptı. Çin'in 1998'de Ukrayna'dan alarak uçak gemisine dönüştürdüğü Varyag isimli uçak gemisi, geçtiğimiz gün deneme seferine çıkmış ve bu durum başta ABD olmak üzere bölge ülkelerinde endişeye neden olmuştu.

Çin'in uluslararası meselelerde daha etkin rol oynamasının son derece doğal olduğu görüşünü de savunan ABD'li yetkili, Çin'le işbirliği için en uygun yolları bulmanın ABD açısından çok önemli olduğunu dile getirdi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.