5. Çukurova Biyoteknoloji Günleri Tamamlandı.

5. Çukurova Biyoteknoloji Günleri Tamamlandı.
Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Biyoteknoloji Araştırma ve Uygulama Merkezi tarafından geleneksel hale getirilen Çukurova Biyoteknoloji Günleri’nin bu yılda 5.’si düzenlendi.

İki gün sürecen Biyoteknoloji Günleri’nde altı oturumda sağlık, tarımsal biyoteknoloji, endüstriyel ve mikrobiyal biyoteknoloji ve sağlık biyoteknolojisi  alanlarında güncel konular tartışılarak, biyoteknolojide inavasyon konusunda da bir panel ve genç biyoteknologların kendi uzmanlık konularındaki sunumları yer aldı.

ÇÜ Ziraat Fakültesi Akif Kansu Toplantı Salonu’nda düzenlenen ve saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan toplantının açılış oturumunda Çukurova Üniversitesi Biyoteknoloji Merkezi’nin anlatıldığı tanıtım filmi izletildi.

Geleneksel Hale Gelen Biyoteknoloji Günlerine Yoğun Katılım Oldu.

5. Biyoteknoloji Günleri’nin açılış konuşmasını ise Merkez Müdürü Prof. Dr. Yıldız Aka Kaçar yaptı. Merkez hakkında kısa bilgiler aktaran Prof. Dr. Kaçar, merkezin kapılarının tüm üniversite öğrencileriyle araştırıcılarına ve kamu kurum ve kuruluşlarına açık olduğunu söyledi. Merkezde TUBİTAK Tarım ve Sanayi Bakanlıklarıyla Üniversitelerin araştırma fonlarından alınan kaynaklarla çok sayıda proje yürütüldüğüne değinen Prof. Dr. Kaçar bu güne kadar 77 projeye destek verdiklerini ifade etti. 

 

“Ülkemiz Biyoteknoloji Alanında Yetişmiş Akademisyenleri ve Altyapı Olanakları Bakımından Güçlü Bir Ülke.”

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Halil Elekcioğlu ise geleneksel hale gelen Biyoteknoloji Günleri’nde farklı disiplinlerden son gelişmelerinin sunulduğunu belirterek biyoteknolojinin son yıllarda temel bilimlerle birlikte sağlık, çevre, tarım, endüstri, mikrobiyoloji ve daha pek çok alanda karşılaşılan sorulara yenilikçi ve etkili çözüm önerileri getirdiğini ifade etti. Ülkemizin biyoteknoloji alanında yetişmiş akademisyenleri ve altyapı olanakları bakımından güçlü bir ülke olduğuna değinen Prof. Dr. Elekcioğlu, endüstriyel alana adapte edilebilir biyoteknoloji uygulamaları için atılması gereken önemli adımlar olduğunu söyledi. Bu bağlamda biyoteknolojik çıktıları sanayi ve ticaret boyutuna taşıyacak işbirliği ortamını yakalamanın önemine vurgu yapan Prof. Dr. Elekcioğlu konuşmasına şöyle devam etti;

“Biyoteknoloji konusunda var olan bilgi ve birikiminin genç bilim insanlarına aktarılması üniversite olarak önemli görevlerimizdendir. Üniversite olarak bu konularda üstümüze düşen görevleri yerine getirme noktasında gereken adımları atmakta ve bu süreçlerin oluşması için gereken gayreti göstermekteyiz.”

 

Açılış konuşmalarının ardından eğitimcilere teşekkür belgesi takdim ederken, ilk sunumu Boğaziçi Üniversitesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nesrin Özören “Türkiye İnsan Genom Araştırmaları” konusuyla yaptı.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.