4. Rhapsody Adana Piyano Festivali ve Yarışması 24 Ocak’ta Başlıyor
Çukurova Üniversitesi Devlet Konservatuvarı organizasyonunda düzenlenen festival ve yarışmanın komite başkanlığını ÇÜ Devlet Konservatuvarı Müdürü Prof. Ülviyye Güler üstleniyor. Türkiye ve Avrupa'dan jüri üyelerinin de belirlendiği komisyonda, ÇÜ Devlet Konservatuvarından öğretim görevlileri de yer alıyor.
Organizasyonla ilgili açıklama yapan Prof. Ülviyye Güler, üç önemli organizasyonu en iyi şekilde tamamladıklarını ve bu yıl 4. organizasyona en iyi şekilde hazır olduklarını ifade ederek şunları kaydetti;
Prof. Güler: “Amacımız Yetenekli Piyanistleri Desteklemek”
“24-29 Ocak’ta düzenlenecek festival ve yarışmayla ilgili bilgiler, 'rhapsody.cu.edu.tr' internet adresinden alınabilecek. Yarışmanın tüm etapları ve organizasyonu Çukurova Üniversitesi Devlet Konservatuvarı tarafından gerçekleştirilecek. Yarışma komitesi olarak amaç ve istediğimiz, gerek yurt dışında gerekse Türkiye'nin dört bir yanında piyano eğitimi alan ya da hâlihazırda aktif sanat hayatları olan genç yetenekli piyanistleri bir araya getirmek. Sanatsal bağlantılarını kuvvetlendirmek. Ulusal uluslararası piyano öğretmenleriyle buluşma ve paylaşım alanı yaratabilmek. Piyano müziği alanında en iyi teknikleri bulmak ve genç neslin kültürel eğitiminin önemli bir parçası olarak klasik piyano müziğini teşvik etmek. Hatta kariyerinin başlangıcında olan yetenekli piyanistleri desteklemek, birbirleriyle etkileşim oluşturup vizyonlarının gelişmesine olanak ve zemin sağlamak.”
Festival ve Yarışma 6 Gün Sürecek
“Çukurova Üniversitesi 4. Uluslararası Rhapsody Adana Piyano Festivali ve ye Yarışması 24-29 Ocak tarihleri arasında Çukurova Üniversitesi'nde gerçekleşecek olup toplamda 6 gün sürecek. Yarışma ve festival akışını şöyle planlamaktayız. İlk iki gün hobi olarak piyano eğitimi alan öğrencilere açık olan festival kategorisi diğer 4 gün profesyonel piyano eğitimi alan genç müzisyenler için yarışma kategorisi, son gün akşam yarışmayı kazanan genç müzisyenlerin isimleri ilan edilecek ve sonra ödül töreni gerçekleştirilecek. Ödül töreninde tüm katılımcılara festival ve yarışma katılım belgeleri verilecek. Yarışma, birincilik derecelerine giymeye hak kazanmış yarışmacıların canlı performanslarıyla son bulacak.
“Bugüne kadar Farklı Ülkelerden Yüzlerce Piyanisti Ağırladık”
“Tüm dünya genelinde şimdiye kadar yüzlerce katılımcıya Adana'da ev sahibi yaptık. Bulgaristan, Rusya, Avusturya, Ukrayna, Meksika, Bolivya, Almanya, Çin, Azerbaycan, Gürcistan ve diğer ülkelerden katılımcılarımız oldu. Hedefimiz tüm dünyadan genç yetenekleri buluşturup Adana’yı kültüre ve sanata değer veren bir şehir olarak tanıtmak. Bu yıl Ocak ayında gerçekleştireceğimiz festival ve yarışmada Devlet Sanatçısı Gülsin Onay, Prof. Eser Bilgeman, Prof. Kamerhan Turhan, Doç. Gökhan Aybulus, Doç. Emre Elivar ve Dr. Cem Babacan jüri üyesi olarak katılacak. Festival kapsamında çeşitli masterclasslar ve resitaller de gerçekleştirilecek.”
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.