396 Suriyeli Türkiye'ye giriş yaptı

396 Suriyeli Türkiye'ye giriş yaptı
Ülkelerindeki olaylardan kaçan 4'ü yaralı 396 Suriyeli, Reyhanlı ilçesinden Türkiye'ye giriş yaptı...Suriye'nin İdlip kentinin belde ve köylerinden gelen...



Ülkelerindeki olaylardan kaçan 4'ü yaralı 396 Suriyeli, Reyhanlı ilçesinden Türkiye'ye giriş yaptı...

Suriye'nin İdlip kentinin belde ve köylerinden gelen 4'ü yaralı 396 kişi, Reyhanlı'nın Kuşaklı, Bükülmez ve Kavalcık köyleri sınırına geldi. Buradaki işlemlerin ardından Suriyeliler, minibüsle Şanlıurfa'ya gönderildi.

Bu arada yaralı 4 Suriyeli Reyhanlı Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

27 Suriyeli daha sınırdan Türkiye'ye giriş yaptı

Ülkelerindeki olaylardan kaçan 27 Suriyeli, Hatay'ın Yayladağı ilçesinden Türkiye'ye giriş yaptı.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, aralarında kadın ve çocuklarında bulunduğu 27 Suriyeli Türkiye'ye sığınmak üzere Yayladağı ilçesine bağlı Topraktutan köyü sınırına geldi.

Suriye'nin Lazkiye kentinden geldikleri öğrenilen Suriyeliler, yapılan işlemlerin ardından minibüslerle Şanlıurfa'ya gönderildi.

Silah sesleri duyuluyor

Bu arada, sabahın erken saatlerinde Yayladağı ilçesine bağlı Kızılçat köyü karşısındaki Suriye köylerinden, silah seslerinin geldiği öğrenildi.

Kızılçat köyü sakinleri, Lazkiye'nin Kümeren köyü ve yakınlarından yaklaşık 2 saat silah ve patlama seslerinin geldiğini, patlama sonrası çıkan dumanın köylerinden görülebildiğini kaydetti.

Bu arada Lazkiye'nin Kümeren köyü yakınlarındaki ormanlık alanda çatışma sonucu çıkan yangın nedeniyle de Türkiye sınırında yangın söndürme ekiplerinin hazır bekletildiği öğrenildi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.