20 ilde okullar tatil edildi

20 ilde okullar tatil edildi
Yurdun büyük bir kesiminde soğuk ve yağışlı hava etkisini sürdürürken, 20 ilde okullar tatil edildi. Yoğun kar yağışı nedeniyle birçok ilde...


Yurdun büyük bir kesiminde soğuk ve yağışlı hava etkisini sürdürürken, 20 ilde okullar tatil edildi.

 

Yoğun kar yağışı nedeniyle birçok ilde eğitime 1 ila 2 gün ara verildi.

Tunceli

Tunceli'de etkili olan kar yağışı nedeniyle il merkezi ve 4 ilçede okullar 2 gün, 1 ilçede ise 3 gün süreyle tatil edildi.

Kars

Kars'ta da etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle yarından itibaren 2 gün süre ile ilk ve orta dereceli okullarda eğitime ara verildi.

Erzurum

Erzurum'da yoğun kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okullar bir gün süre ile tatil edildi.

Erzurum Valiliği'nden alınan bilgiye göre, Erzurum'da akşam saatlerinden itibaren etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle yarın il genelinde ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bir gün süre ile ara verildi.

Muş

Muş'ta etkili olan kar yağışı nedeni ile Varto ve bağlı köylerde okullar Pazartesi ve Salı günü için tatil edildi.

Varto Kaymakamı Tahir Şahin, aşırı kar yağışı dolayısı ile okulları 2 gün süre ile tatil ettiklerini açıklayarak, cumartesi günü başlayan kar yağışının aralıksız olarak devam ettiğini açıkladı. Şahin, kar yağışının durması halinde eğitim ve öğretimin Çarşamba günü yeniden başlayacağını söyledi.

Ağrı

Ağrı'nın Eleşkirt ilçesinde tüm okullar 1 gün süreyle tatil edildi.

Alınan bilgiye göre, ilçedeki aşırı kar yağışı sebebiyle 7 Ocak Pazartesi günü tüm okullar 1 gün tatil edildi.

Gümüşhane

Gümüşhane'de kar yağışının etkili olduğu 4 ilçede taşımalı eğitime bir gün ara verildiği bildirildi.

Açıklamada, öğrencilerin can güvenliğinin tehlikeye atılmaması için Merkez ilçe, Kelkit, Şiran ve Köse ilçelerinde taşımalı eğitim yapılan ilk, orta ve lise okullarında eğitime 7 Ocak Pazartesi günü bir günlük ara verildiği bildirildi.

Hakkari

Hakkari'de kar nedeniyle eğitime 1 günlük ara verildi. Hakkari Valiliği'nden yapılan açıklamada; Hakkari merkez ve merkeze bağlı köyler ile, Yüksekova merkezi ve bağlı köyleri ve Çukurca ve bağlı köylerinde kar yağışı nedeni ile eğitime 1 günlük ara verildiği belirtildi.

Erzincan

Erzincan'da iki gündür aralıklarla devam eden kar yağışı sebebiyle eğitim-öğretime bir gün ara verildi. Kar yağışının yoğun şekilde yaşandığı Tercan ve Çayırlı ilçelerinde de okullar bir gün süresince tatil edildi.

Bingöl

Bingöl'de etkili olan yoğun kar yağışı sebebiyle il merkezi ve ilçelerindeki okullar 1 gün tatil edildi.

Ardahan

Ardahan'ın Göle ilçesinde iki gündür devam eden kar yağışı nedeniyle okullar bir gün tatil edildi.

Bitlis

Bitlis ve ilçelerinde 3 gündür devam eden kar yağışı ve elverişsiz hava şartları nedeniyle Bitlis merkez ve bağlı köylerde 2 gün, Hizan merkez ve bağlı köylerde 2, Tatvan merkez birinci kademe okullar ve merkeze bağlı köyler 2 gün tatil edildi.

Adıyaman

Adıyaman'ın Çelikhan ilçesinde ve köylerinde üç günden beri devam eden kar yağışı nedeniyle, ilk ve orta dereceli okullar 1 gün tatil edildi.

Adıyaman'ın Sincik ilçesinde etkili olan kar yağışı nedeniyle, okullar 1 gün tatil edildi.

Sincik Kaymakamlığı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada; Çatbahçe, Çamdere, Dilektepe, İnlice ve Haciyan köy okulları hariç, ilçe merkezindeki okulların ve diğer köylerdeki tüm okulların 1 günlüğüne tatil edildiği öğrenildi.

Malatya

Malatya'da kar nedeniyle, bazı ilçe ve köylerde okulların tatil edildiği bildirildi.

Edinilen bilgiye göre, kar nedeniyle bugün okulları tatil olan ilçeler şunlar: "Doğanşehir ilçesi 7 Ocak Pazartesi ve 8 Ocak Salı, Pütürge ilçesi 7 Ocak Pazartesi, Akçadağ, Yeşilyurt ve Arapgir ilçesi ile köy okulları 7 Ocak Pazartesi günü"

Düzce

Düzce'nin Yığılca ilçesinde de yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime bir gün ara verildi.

Sivas

Sivas'ta, olumsuz hava koşullarından dolayı merkez ve bazı ilçelerde okullar yarın tatil edildi.

Sivas Valiliği'nden yapılan açıklamada, olumsuz hava koşulları dolayısıyla merkez ve Akıncılar, Divriği, Gemerek, Gölova, Gürün, Hafik, İmranlı, Kangal, Suşehri, Şarkışla, Ulaş, Zara ilçelerinde yarın eğitime ara verileceği belirtildi.

Ayrıca, Koyulhisar ilçesinde ise taşımalı eğitime 1 gün ara verileceği bildirildi.

Bayburt

Bayburt il merkezi ve ilçelerinde olumsuz hava koşulları nedeniyle bugün okullar tatil edildi.

İstanbul

İstanbul'da yoğun kar yağışı nedeniyle bazı özel üniversiteler ve okullar tatil edildi.

Işık ve Gelişim Üniversiteleri'nde eğitime ara verildi. Okyanus Kolejleri, TED İstanbul Koleji ve MEF Okulları da öğleden sonra tatil edildi.

Bolu

Öte yandan, Bolu'da etkili olan kar yağışı sonrası kamu kurumlarında görevli engelliler ve hamilelere üç gün idari izin verildi.

Kahramanmaraş

Kahramanmaraş'ın Elbistan, Ekinözü Nurhak ve Göksun ilçesinde elverişsiz hava koşulları nedeniyle eğitime ara verildi.

Olumsuz hava koşulları nedeniyle Ekinözü ilçesinde bugün öğleden sonra ve yarın, Göksun ve Nurhak'ta ise yarın eğitime ara verildiğini ifade eden Alkan, hava koşullarına göre 9 Ocak Çarşamba günü okullarda eğitim ve öğretime başlanıp başlanmayacağına karar verileceğini kaydetti.

Ordu

Ordu'da kar yağışı nedeniyle bazı ilçelerde eğitime 2, bazı ilçelerde ise 1 gün ara verildi.

Valilikten, yapılan yazılı açıklamada, yoğun kar yağışı nedeniyle Çaybaşı, Çatalpınar, Çamaş, Gölköy, Kabadüz, Kabataş ve Korgan ilçelerinde 1, Akkuş, Gürgentepe, Mesudiye ve Ulubey ilçelerinde ise eğitime 2 gün süreyle eğitime ara verildiği ifade edildi.

Ünye'de yoğun kar yağışı nedeniyle merkez hariç belde ve köylerde okullar 1 gün tatil edildi.

Ünye ve çevresinde gün boyu yağan kar, 15-30 cm arasına ulaşınca eğitime bir gün ara verildi. Ünye Milli Eğitim Müdürü Musa Erdem konuyla ilgili yaptığı açıklamada, 'Ünye'nin yüksek kesimlerinde gün boyu yağan kar 15-30 cm kalınlığına ulaştı. Bu nedenle kaymakam beyin onayıyla merkez hariç Ünye'ye bağlı belde ve köylerde okullar 1 gün tatil edildi. Kar yağışının durumuna göre sonraki günlerde tatil olup olmayacağına karar verilecek' dedi.

Elazığ

Elazığ'da etkili olan kar yağışı nedeniyle 6 ilçede taşımalı eğitim veren okullar, 8 Ocak 2012 Salı günü 1 gün süreyle tatil edildi.

Yoğun kar yağışı dolayısıyla Arıcak, Alacakaya, Baskil, Palu, Karakoçan ve Maden ilçelerinde taşımalı eğitim veren okulların 1 gün süreyle tatil edildiği bildirildi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.