120 Yataklı Kız Kuran Kursu Açıldı 

120 Yataklı Kız Kuran Kursu Açıldı 
 Adana’nın Kozan ilçesinde hayırsever vatandaşların katkısı ve ilçe müftülüğünün destekleri ile yaptırılan 120 yataklı yatılı kız Kuran...

 

Adana’nın Kozan ilçesinde hayırsever vatandaşların katkısı ve ilçe müftülüğünün destekleri ile yaptırılan 120 yataklı yatılı kız Kuran kursu Adana Valisi Mustafa Büyük’ün de katılımı ile açılışı gerçekleşti. 

  Açılış öncesi okunan duaların ardından konuşan Adana Valisi Mustafa Büyük, “Kısa süre içerisinde hayırsever vatandaşlarımızın katkılarıyla, destekleriyle böyle güzel bir eser ortaya çıkmış. İnşallah gençlerimiz, çocuklarımız burada, dinimizi, dinimizin yüce kitabını öğrenecekler ve ezberleyecekler. Kuran’a uygun yaşayacak ve topluma örnek olacak nesillerin yetişmesine katkı sağlayacak. Bundan büyük iftihar ve gurur duyuyoruz. Her zaman inanç ve ahlaki değerlere, toplumu bir arada tutan, yücelten değerlere sahip halkımız ve milletimiz el ele bu hizmeti de tamamlamışlar. Bizlere ancak sizlere teşekkür etmek düşüyor. Din hizmetlerindeki sayılar, kuran kursları ama herhalde içeriği ile ilgili dini hizmetlerle de kadınlarımıza yönelik kız kuran kurslarımızı açıyoruz. Erkek kuran kurslarımızı ve erkeklerimizin de hafız olmasını herhalde ihtiyaç olarak görüp bu yönde de bir teşvikin gerçekleşmesi lazım. Yine böyle hizmetlere verdiğimiz değere uygun hanımefendilere camilerimizde, ibadethanelerimizde ve onların yardımında uygun şekilde ibadet edecekleri ortamın, zeminin hazırlanması, bu konuda din adamlarına düşen görevin daha öncelikli olarak yerine getirilmesi, burada hatırlatma ihtiyacı duydum. Bu konularda toplumun her kesiminde hayatın her tarafında kadınlarımız var. Çalışıyorlar. Her şeylerini bizlerle paylaşıyorlar. Gençlerimizin ve çocuklarımızın yetişmesinde büyük fedakarlıklar gösteriyorlar. İlave olarak çarşı pazar her türlü işte mesaide bulunuyorlar ama camiye gelince bir kenara bırakılmasınlar ve bu arada ortak olduklarını göstersinler” dedi.

  Adana İl Müftüsü Arif Gökce ise Adana’da toplam 383 Kuran kursu bulunduğunu belirterek, "Tabi hepsi böyle altı katlı muhteşem eserler değil. Bunlardan bir sınıfı bulunan, iki sınıfı bulunan yapılara da biz Kuran kursu diyoruz. Onlar da bu rakamın içerisinde. Elhamdülillah 321 tane bu mavi başlıklı beyaz önlüklü hanımefendiler gibi resmi Kuran kursu öğreticimiz var. Ancak bir başka müjdeyi paylaşmak isterim. 321 tane resmi hocamız varken şuanda 587 tane fahri Kuran kursu öğreticisi ile toplam 908 öğreticimizle Adana’mıza hizmet veriyoruz Allah’a hamd olsun. Yani bu milletin bu halkın, Müslüman halkın Kuran’a ve Kuran öğretimine ne denli gönül verdiğini, ne denli aşık olduğunu göstermesi bakımından bu çok önemli. Şuanda 22 bin küsür öğrencimiz var. Ama nüfusunuza oranla bu rakam alabildiğine küçük ve düşük bir rakam ama inşallah dalga dalga bu rakamlarda büyüyecek. Hem kadınlarımız hem de erkeklerimiz Kuran ile Kuran öğrenimi ile ve Kuran’ı anlamakla buluşacaklardır diye ümit ediyorum” diye konuştu.

  Konuşmaların ardından 120 yataklı yatılı Kız Kuran Kursu’nun açılışı Adana Valisi Mustafa Büyük ve beraberinde bulunan protokol mensupları tarafından kurdelenin kesilmesi ile gerçekleşti.

  Açılış sonrası Vali Büyük ve beraberindekiler Kuran Kursunu gezerek Kozan Müftüsü Bilal Başoğlu’ndan Kuran kursu binası, eğitim kadrosu ve binanın fiziki özellikleri hakkında bilgi aldılar.

İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.