1 tonluk kanlı eylem önlendi?

1 tonluk kanlı eylem önlendi?
 Polis istihbaratının çalışmaları sayesinde 10 ayda terör örgütü PKK'ya ait 1 ton patlayıcı ele geçirildi.Birçok sansasyonel eylem ve sabotaj...

 

Polis istihbaratının çalışmaları sayesinde 10 ayda terör örgütü PKK'ya ait 1 ton patlayıcı ele geçirildi.

Birçok sansasyonel eylem ve sabotaj da engellendi. Emniyet istihbaratının başarılı çalışması birçok kanlı eylemi önledi. İstihbarat amaçlı 'önleyici dinleme ve izleme' sayesinde bu yıl içinde terör örgütü PKK'ya ait 1 ton patlayıcı madde ele geçirildi. Patlayıcıların büyük kısmının C-4, A-4, RDX ve TNT olduğu belirtildi. İstihbarat Daire Başkanlığı'nca hazırlanan 'gizli' raporda, "Önleyici dinlemeler sonucu sansasyonel bombalı sabotaj ve terörist eylemler engellenmiştir" denildi.

ÖZEL HAREKATA TAZE KAN

Bu arada Emniyet Genel Müdürlüğü, gelecek yıl Haziran ayında yapılacak genel seçimler öncesi özel harekat timlerinin tam donanımlı ve profesyonel hale gelmesi için yeni kurslar açtı. İlk kurs ocak ayında. Özel Harekat Daire Başkanı A.Cemil Yurtsever, 81 İl Emniyet Müdürlüğü, Polis Meslek Yüksek Okulları (PMYO) ile Polis Eğitim Merkezi Müdürlükleri'ne (POMEM) bir yazı gönderdi. Yazıda, şartları uyan gönüllü polislerin 14 Ocak'a kadar kursa başvurabileceği ifade edildi. Kursa 400-500 arasında polis alınacak. Yeni mezunlarla birlikte özel harekatın mevcudu 6 bin 500 olacak. Yılın ikinci yarısında 41. dönem özel harekat kursu açılacak. Bu kursa 500 polisin alınması planlanıyor. İçişleri Bakanlığı, terörle mücadelede aktif hale getirmeyi hedeflediği özel timin sayısını 2015'e kadar 10 bine çıkartmayı öngörüyor. Bu amaçla her yıl bin özel harekatçının yetiştirilmesi düşünülüyor. Terör eylemlerinin yoğun olduğu bölgelerde özel tim mensupları eskiden olduğu gibi kırsal alanda askerlerle birlikte arama/tarama ve operasyonlara katılacak.

HABER: Kamil ELİBOL/ANKARA

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.