Ziyaeddin Yağcı?dan Adana gündemine dair açıklamalar.
AK Parti Adana İl Başkanı Ziyaeddin Yağcı Akdeniz televizyonu ekranlarında Umut Yüzer'in konuğu oldu ve son günlerin ana gündem maddesi olan "Dini Tesis alanı" ve "Çamlık" konulu imar değişiklikleri hakkında çok önemli ve çarpıcı açıklamalarda bulundu.
GRUP KARARI ALDIK
Yağcı, geçtiğimiz Büyükşehir belediye meclisi Aralık ayı oturumunda gündeme alınan ve tartışmaların göbeğinde meclisten geçen imar değişiklikleri ile ilgili parti gurubunda net karar aldıklarını açıkladı. Yağcı, özellikle dini tesis alanıyla ilgili olarak kesinlikle ret yönünde oy kullanılmasına yönelik meclis üyelerine telkinlerde bulunduğunu ve gurup olarak bu gündem maddesine ret oyu vermek suretiyle karar vardıklarını söyledi. Oylama sonucunda gurup kararına uyan ve uymayanların ortaya çıktığını ve bundan sonra ki süreçte herkesin yaptıklarının karşılığını mutlaka alacağını belirtti.
BİZ O'NU PARTİLİ SAYMIYORUZ
AK Parti Adana İl Başkanı Ziyaettin Yağcı, "Dini tesis alanı" ile ilgili gündem maddesinde partilerinin gurup kararına uymayan Murat Türk'ü tedbirli olarak disiplin kuruluna sevk ettiklerini ve bu yüzden artık O'nu partili saymadıklarını söyledi. Yağcı, dünyada yapılan hiçbir hareketin karşılıksız olmadığını ve yapılan her iyi iş ve kötü işin mutlak surette karşılığını kişinin alacağını kaydetti. Özellikle parti olarak üst düzeyde hassas oldukları böylesine önemli bir konuda ise AK Parti'nin siyasi anlayışına uymayan bir üyenin partilerinde kesinlikle barınamayacağının da önemle altını çizdi.
MHP VE CHP BU İŞTE DAHA ÇOK OYA SAHİP
Yağcı, dini tesis alanı ile ilgili oyalamada kullanılan 10 evet oyunda sadece 1 AK Partili olduğunu ancak 4 MHP, 3 CHP ve 2 Bağımsız meclis üyesinin bu konuda takındıkları tavrın maalesef hiçbir şekilde gündeme getirilmediğini söyledi. Bir kısım medyanın olayı sanki AK Parti tek başına Cami alanını değiştirmiş algısı verdiğini kaydeden Yağcı, özellikle MHP'nin bu konuda takındığı tavrı anlayamadığını sözlerine ekledi.
MÜFTÜLÜK "ACİLEN CAMİ İHTİYACI VAR" DEMİŞ
Özellikle MHP gurubunun ısrarla mazeret olarak konuyla ilgili müftülük kararının olduğunu ve bu alana cami yapılamayacağını belirten bir görüş ortaya koyduğunu öne sürdüğünü belirten AK Parti Adana İl Başkanı Yağcı, aslında olayın böyle olmadığını ve müftülüğün söz konusu arsa ile ilgili olarak acilen Cami ihtiyacı olduğunu içeren bir yazıyı Büyükşehir belediyesine gönderdiğini açıkladı. İmar değişikliği ile ilgili yetkili kurumlardan görüş alınmasının zaruri olduğunu ve büyükşehir belediyesinin bu konuda müftülüğe 2008 yılında görüş sorduğunu kaydeden Yağcı, müftülüğünde görüşünde söz konusu bölgeye acilen bir Cami ihtiyacı olduğunu içeren bir cevap verdiğini belgesiyle birlikte göstererek ifade etti.
ARSA SAHİBİ BİLE BİLE LADES DEMİŞ!
Yağcı, dini tesis alanının sahibi olan eski Adana Demirspor başkanlarından Hacı Döner'in vefatından sonra 2005 yılına kadar hisse mirasçılarından tek bir şirket adı altında toplandığını kaydetti. Bu hisselerin tapu kaydı devirlerinde de kesinlikle bu arsaya yapılaşma yapılamayacağına dair ibarenin yer aldığını belirten Yağcı, "Yani şu anki arsa sahibi bu alanda yapılaşmaya müsaade olmadığını bile bile hisseleri toplamıştır dedi.
ÜST İMAR PLANINA AYKIRI KARAR ALMAYIZ
Parti gurubuna sürekli olarak imar değişimlerinde bir üst imar planını baz almalarını tavsiye ettiğini söyleyen Yağcı, 1/25 Bin'lik Nazım imar planına uymayan 1/5 Bin'lik bir imar planına kesinlikle evet oyu verilmemesi gerektiğini, ha keza 5 binliklere uymayan 1000'lik planlarında bu mahalde değerlendirilmesi gerektiğinin önemle altını çizdi. Partisinin imar konularında baz aldığı ölçünün bu yönde olduğunu kaydeden Yağcı, "ancak son yapılan oylamada bu görüşümüze uymayan arkadaşlarla yollarımızı maalesef ayıracağız" diye konuştu.
ÇEKİMSER VE KATILMAYANLARLA GÖRÜŞMEDİM
Oylamaya katılmayan ve çekimser kalan üyeleriyle henüz görüşmediğini kaydeden Yağcı, oylama sonrası Çin seyahati olduğunu ve henüz yeni dönüldüğünü belirtti. Bugün itibariyle bu isimlerle görüşeceğini mazeretlerini dinleyeceğini ifade eden Yağcı, mazeretlerin makul olup olmadığına bakacaklarını ve buna göre bu arkadaşlar hakkında da bir karar alacaklarını belirtti.
ÇAMLIK ALANI ŞAHSİ DEĞİL BELEDİYELERİN ALANIDIR
Çamlık arazisinin otel yeri olarak meclisten geçtiğini ancak bu konuya dini tesis alanına baktıkları gibi bakmadıklarını ifade eden Yağcı, dini tesis alanın şahsa ait bir arsa olduğunu ancak Çamlık arazisinin Büyükşehir ve Çukurova belediyelerine ait olan bir bölge olduğunu kaydetti. Bu konuyla ilgili çokta keskin çizgilere sahip olmadıklarını belirten Yağcı, otel yapılması yönünde olan görüşlere makul yaklaştıklarını çünkü bu alanın devlete yani kamuya ait olmasından dolayı belediyelerin kasasına gireceğini söyledi. Tabi yeşil alan kalması yönünde ki görüşlere de saygı duyduğunu ve partisinin bu konuda da olumlu bir yaklaşım içerisinde olduğunu da sözlerine ekledi.
OTEL YAPIMI YEŞİL ALANI ÖLDÜRMEZ
Çamlık arazisinin yaklaşık 35 dönümlük bir alan olduğunu ve burasının tamamının otel inşasına kullanılmasının mümkün olmadığını söyleyen Yağcı, otel yapıyla birlikte çevresinin çok daha düzenli ve bakımlı bir şekilde yeşil alan olarak muhafazasının gerçekleşebileceğini söyledi. Ancak yine de bütünüyle yeşil alan kalması yönünde de herhangi bir olumsuz görüşlerinin olmadığını yineleyen Yağcı, hassasiyetlerinin şahsi imar değişikliklerinde olduğunu ve kamu yararına olan imar değişimlerinde görüşlerinin daha ılımlı ve ortada olduğunu belirtti.
DİNİ TESİS ALANINDA İŞGAL VAR
Çamlık konusundan çok daha farklı olan ve ferdin menfaatini içeren dini tesis alanında birde kamuya ait yolun işgalinin söz konusu olduğunu belirten Yağcı, arsanın Gazi paşa yoluna geçişi olan güney kısmında ki belediyeye ait yolun bazı işletmeler tarafından işgal edildiğini kaydetti. 2500 M2 alandan aşağısına cami yeri olmaz görüşünün bir safsatadan ibaret olduğunu belirten Yağcı, "Öyleyse etrafında ki işgal edilen alanında arsaya dâhil edelim yetmiyorsa da istimlak yoluyla çözüme bakalım ve Cami yapımını sağlayalım" dedi.
BÜYÜKŞEHİR CAMİ YAPMAK İÇİN YETKİLİDİR.
Son değişen Büyükşehir yasasıyla birlikte artık Büyükşehir belediyelerinin Cami yapımı, bakımı ve onarımı ile ilgili yetki sahibi olduğunu hatırlatan Yağcı, Büyükşehir meclisinin bu yetkiyi neden kullanmadığını veya neden komisyonda bu doğrultuda bir görüşün ortaya konmadığını da ayrıca merak ettiğini belirtti.
ARSA SAHİBİNE TAVSİYE
Dini tesis alanın aslında herkesin isteğine uygun bir şekilde değerlendirebileceğini kaydeden Yağcı, ülkenin birçok yerinde örnekleri olan çok katlı otopark, üstüne iş merkezi ve üstünde de cami inşasının olabileceğini belirtti. "Yeter ki ortak payda da buluşmak niyetiyle hareket edilsin" diyen Yağcı, partisinin bu konuda kesinlikle taviz vermeden bu alana cami yapılması için ne gerekiyorsa yapacağının önemle ve ısrarla bir kez daha altını çizdi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.