Zeybekci, Japonya ile serbest ticaret antlaşması müjdesini verdi

Zeybekci, Japonya ile serbest ticaret antlaşması müjdesini verdi
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Japonya ile yapılan serbest ticaret anlaşmasına da değindi.Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, ?Bu coğrafyada tüketim ağlarına...

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Japonya ile yapılan serbest ticaret anlaşmasına da değindi.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, ?Bu coğrafyada tüketim ağlarına hakim olabiliriz. Yeni tüketim ağları da yaratabiliriz. Böyle olursa Türkiye, Gazi Mustafa Kemal'in gösterdiği muasır medeniyet ve daha üzerine doğru gitmeyi başarabilir? dedi.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, 6. Büyükelçiler Konferansı'nda yaptığı konuşmada, büyükelçilik makamının, temsil makamı olduğunu söyledi. 2 haftadır bakanlık görevi yaptığını hatırlatan Zeybekci, önceki görevlerinde olduğu gibi bu görevinde de yurt dışındaki çalışmalarında büyükelçiliklerle çalışma yürüttüklerini ifade etti. Türkiye'nin kültür coğrafyasında enerji ve hammadde güvenliğini sağlayabileceğini ifade eden Zeybekci, Dubai ziyaretinde billboardlarda Türk dizilerinin fotoğraflarını görünce kendisini Türkiye'de gibi hissettiğini söyledi. Türkiye?nin Atatürk?ün gösterdiği muasır medeniyetler seviyesine çıkabileceğini belirten Zeybekci, "Bu coğrafyada biz tüketim alışkanlıklarını belirleyebiliriz. Onlarla işbirliği yaparak aynı alanda ortak değerlerle tüketim alışkanlıkları ortaya koyabiliriz. Bu coğrafyada tüketim ağlarına hakim olabiliriz. Yeni tüketim ağları da yaratabiliriz. Böyle olursa Türkiye, Gazi Mustafa Kemal'in gösterdiği muasır medeniyet ve daha üzerine doğru gitmeyi başarabilir? şeklinde konuştu.

Türk Hava Yolları sayesinde Afrika'ya en çok uçan ülkenin Türkiye olduğunu belirten Zeybekci, ?Afrika'da büyükelçilik olarak ilk beşteyiz. Ekonomi olarak dünyanın 16'ncısı, nüfus olarak belki daha aşağılarda olsak da Afrika'ya önem veriyoruz. Türkiye, gerek Asya, Kafkasya, gerek Ortadoğu ve Balkanlar coğrafyasında ecdadıyla ilgili başını öne eğecek hiçbir şey yaşamadı. Türkiye hep gurur duyulacak eserler bıraktı. Ayrıca 250 ayrı gümrük bölgesine ihracat yapan bir ülkenin büyükelçisi olmak da önemlidir? dedi.

?İNŞALLAH AVRUPA BİRLİĞİ'NDEN ÖNCE JAPONYA-TÜRKİYE SERBEST TİCARET ANLAŞMASI İMZALANMIŞ OLACAK?
Japonya ile yapılan serbest ticaret anlaşmasına da değinen Zeybekci, şunları kaydetti:
"Biz şimdi sizlerin destekleriyle, katkılarıyla önden gideceğiz. İnşallah bunun en önemli örneklerinden bir tanesini de Japonya ile yapacağız. AB, Japonya ile şu anda serbest ticaret anlaşması görüşmelerine başladı. Avrupa Birliği'nin o hantal yapısı içinde bunun en az 4 sene süreceğini tahmin ediyoruz. 1 Haziran itibarıyla resmen görüşmelere başlayacağız. İnşallah Avrupa Birliği'nden önce Japonya-Türkiye Serbest Ticaret Anlaşması imzalanmış olacak."

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.