Yüzsüzlüğün bu kadarı!

Yüzsüzlüğün bu kadarı!
 Bütün yabancı yardım kuruluşlarına ülkelerine dönmüş olmasına rağmen İsrailli heyetin hala Van'da bulunuyor oluşu, tepkilere sebep oluyor. 4...


 

Bütün yabancı yardım kuruluşlarına ülkelerine dönmüş olmasına rağmen İsrailli heyetin hala Van'da bulunuyor oluşu, tepkilere sebep oluyor. 4 ay önce Van depremi için bölgeye gelen İsrailli heyet, diğer yardım kuruluşlarının ülkelerine dönmesine rağmen, bir türlü Van'ı terketmediği gibi, yeni birtakım etkinlikler de tertipleyerek, yetkilileri zor durumda bırakmayı sürdürüyor.

 

Bu sefer de İsrailli rock müzik grubu Orphaned Land'ın Van'a gelip bir konser vermesi için çalışma başlatıldı.

Van'daki mülki makamların bu durumdan rahatsız oldukları; ancak kibarca uyarmaktan başka bir şey de yapamadıkları öğrenildi. İsrailli müzik gurubu, kısa süre önce Van için konserler tertip ettiğini duyururken, bu konserlerin sonuncusunu bu yüzden Van'da yapmayı planladığını açıklamıştı.

KİBARCA GİT DENİLİYOR AMA ANLAYAN YOK
Van'daki İsrailli heyetin göstermelik yardım çalışmalarını son günlerde abartılı bir biçimde devam ettirdiği gözlenirken, asıl rahatsızlık ise İsrail'den Van'a ?İsrailli heyetin yardım çalışmalarını denetlemek? için üst düzey Yahudi yetkilinin geliyor olmasıyla ortaya çıkıyor. En son Şubat ayının ilk haftasında İsrail Savunma Bakanlığı Doğal Afet Sorumlusu Davit Chev, beraberindeki kalabalık bir heyetle birlikte Van'ı ziyaret etmişti. Van'da çalışmalar yürüten İsrailli heyet de Savunma Bakanlığı'na bağlı Doğal Afet biriminin çalışanları.

TÜRK MAKAMLARI KAYGILI VE ÇARESİZ
İsrailli heyet, aylardır nezaket sınırları içinde kendilerine yapılan ?Artık gidebilirsiniz? şeklindeki telkinlere hiç aldırmadığı gibi; Van-İsrail trafiğini de her geçen gün sıklaştırılıyor. Heyetler halinde bölgeyi ziyaret eden İsrailli ?yardım gönüllülerinin? de resmi görevliler olması, Türk makamları kaygılandırıyor.

İsrail'den gelen ?yardım gönüllüleri? İsrail Savunma Bakanlığı'nın Doğal Afet Bölümü memurları. Yani Van'a gelenler, bir sivil toplum kuruluşuna üye kimseler değil. Bu yüzden söz konusu ekibin denetimini de doğal olarak İsrail Savunma Bakanlığı gerçekleştiriyor. Savunma Bakanlığı yetkilileri de Van'da faaliyet gösteren bu ekibi denetleme adı altında ayda bir Van'a gelip incelemelerde bulunuyor.

YARDIM ÖNERİSİ GERİ ÇEVRİLMİŞTİ
Dört ay önceki Van depreminden sonra İsrail Türkiye'ye yardım önermiş, hükümet teşekkür ederek gerek olmadığını bildirmişti. Bunun üzerine İsrail hükümeti, dünya kamuoyunda Türkiye aleyhine kampanya başlatmıştı! İsrail'in uluslararası camiadaki sicili dolayısıyla pek çok ülke, İsrail'in önerdiği yardımları geri çeviriyor. HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.