Yunanlı işadamı boşta kalan oğluna Türkiye'den iş istedi...

Yunanlı işadamı boşta kalan oğluna Türkiye'den iş istedi...
 Kriz dolayısıyla işsiz kalan Yunanlıların umudu Türkiye oldu. Birçok Yunanlı, tanıdıkları Türklere CV'lerini gönderip iş bulmalarını talep...



 

Kriz dolayısıyla işsiz kalan Yunanlıların umudu Türkiye oldu. Birçok Yunanlı, tanıdıkları Türklere CV'lerini gönderip iş bulmalarını talep ediyor. Bunlardan biri de işadamı Cem Kozlu.

Kozlu, 40 yıl önce master programında tanıştığı ve daha sonra hiç görmediği Yunanlı arkadaşı Chris'in, Türkiye'de iş bağlantıları kurabilmek için kendisine e-mail yoluyla ulaştığını aktarıyor. 28, 30 ve 32 yaşında üç çocuk sahibi olan Yunanlı işadamının çocukları da kriz sonrasında işsiz kalmış. Kozlu, "Chris ile Stanford Üniversitesi'nde birlikte okumuştuk. Daha önce Türk Hava Yolları'nda (THY) çalıştığımı biliyordu ve bugün THY'nin büyüyen bir şirket olduğunun farkında. THY'nin, Yunanistan'a olan seferleri artırdığı için orada hâlâ sözümün geçip geçmediğini merak ediyordu. Krizle boğuşan bir ülkede çocuklarından birine orada iş ayarlayabilir miyiz, diye bana sordu." dedi. Krizden önce büyük binaları mantolama işi yapan Chris'in kendisinden Türkiye'deki inşaat firmalarıyla temas kurmasında yardımcı olmasını rica ettiğini anlatan Kozlu, 66 yaşındaki işadamının gerekli bağlantıları kuramadığı takdirde Türkiye'de kurumsal bir şirkette çalışmaya da razı olduğunu söyledi. Kozlu; "Uzun zamandır görmediğim bir arkadaşımın iş talebinde bulunması beni üzdü. Bir an içimden Yunanlı birinin, Türk birinden böyle bir talepte bulunabilmesi için ancak kendi ülkesinin geleceğinden ümidini tamamen kesmesi gerektiğini düşündüm." dedi.

Geçen hafta iş seyahati için Selanik'e giden Kozlu, birçok Yunanlının Türkçe öğrendiğini gözlemiş. Bunun Türkiye'nin büyüyen ekonomisi ile ilgili olduğunu vurgulayan Kozlu, Türkiye'nin ekonomisinin istikrarlı bir şekilde ilerlediğine dikkat çekti.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.