"Yumurtalık Meslek Yüksekokulu Sualtı Teknolojisi Programı Öğrencileri Teknik Gezisi"

"Yumurtalık Meslek Yüksekokulu Sualtı Teknolojisi Programı Öğrencileri Teknik Gezisi"
Yumurtalık Meslek Yüksekokulu Sualtı Teknolojisi Programı 1. ve 2. sınıf öğrencileri tarafından Botaş International Limited Şirketi (BIL) Ceyhan Deniz...



Yumurtalık Meslek Yüksekokulu Sualtı Teknolojisi Programı 1. ve 2. sınıf öğrencileri tarafından Botaş International Limited Şirketi (BIL) Ceyhan Deniz Terminaline teknik gezi gerçekleştirildi. Gezide öğrencileri, Azeri petrollerini Gürcistan ve Türkiye üzerinden taşıyarak dünya pazarlarına ulaştırmak üzere kurulan Bakü Tiflis Ceyhan (BTC) Ham Petrol Boru Hattının 1076 km?lik Türkiye kesiminin işletme çalışmaları hakkında genel bilgiler verildi. Ceyhan Deniz Terminal tesislerinin teknik özellikleri, işleyişi ve faaliyetleri konusunda bilgi alan öğrencilere, Deniz Terminali ve BIL işletme alanları tanıtıldı.

Öğrenciler gezi sırasında BIL?in ham petrol pazarındaki yeri ve Ceyhan Terminalinden dünya pazarına sevk edilen ham petrol miktarları, terminalin yükleme kapasiteleri, Deniz Terminalinde sanayi dalgıçlarının çalışma koşulları ve güvenlik önlemleri hakkında detaylı bilgiler edindi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.