YSK hakkında suç duyurusu?

YSK hakkında suç duyurusu?
Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesine gelen Darbelere Karşı 70 Milyon Adım Koalisyonu üyesi bir grup, YSK tarafından aralarında DTP'nin desteklediği milletvekili...


Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesine gelen Darbelere Karşı 70 Milyon Adım Koalisyonu üyesi bir grup, YSK tarafından aralarında DTP'nin desteklediği milletvekili adayı olan 12 bağımsız milletvekili adayının adaylıklarının veto edilmesi kararını veren Yüksek Seçim Kurulu (YSK) başkanı Ali Em ve 6 üyesi hakkında görevi kötüye kullandıkları gerekçesiyle İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekilliği'ne suç duyurusunda bulundu.

Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne gelen ''Darbelere Karşı 70 Milyon Adım Koalisyonu'' üyesi ve aralarında BDP Milletvekili Ufuk Uras'ın eşi Zeynep Tanbay'ın da olduğu grup yaptıkları basın açıklamasının ardından YSK üyeleri hakkında suç duyurusu dilekçelerini İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına verdi.

Gurup adına açıklama yapan Yalçın Ergündoğan, "BDP'nin önde gelen isimlerinin adaylıklarının iptal edilmesi, Kürt halkının demokratik hakkının gasp edilmesidir. YSK'nın kararı halk tarafından protesto edilmiş ve güvenlik güçlerinin orantısız güç kullanması sonucu bir vatandaş hayatı kaybetmiş birçok kişinin yaralanmasıyla sonuçlanmıştır. Türkiye'de yaşayan her vatandaşın seçme ve seçilme hakkı var. Bu hakkın engellenmesi, hele bir kamu görevlisi hakim tarafından seçilme hakkının gasp edilmesi görevi kötüye kullanma suçunu oluşturur.Bu nedenle suç duyurusunda bulunacağız" dedi.

Gurup açıklamanın ardından Ergenekon soruşturması için görevlendirilen Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Ufuk Ermertcan'a 23 şikayetçi isminin yer aldığı dilekçeyi sunarak YSK Başkanı Ali Em ile üyeler hakkında ''görevi kötüye kullanmak'' suçundan dava açılması talep edildi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.