YSK Başkanı Em kararı savundu?

YSK Başkanı Em kararı savundu?
YSK'nın BDP'nin bağımsız milletvekillerinin reddine ilişkin kararın değiştirilmesine yönelik YSK Başkanı Ali Em'den açıklama geldi.Ali Em gelen yargı...



YSK'nın BDP'nin bağımsız milletvekillerinin reddine ilişkin kararın değiştirilmesine yönelik YSK Başkanı Ali Em'den açıklama geldi.

Ali Em gelen yargı kararları çerçevesinde yeniden değerlendirilmiş, partilerin adayları ve diğer bağımsız adaylara yapılan  itirazlar da değerlendirilmiş yarın bu çalışmalar devam edecektir.

Kararlar oy birliği ile alınmıştır. Bu kararlar hukuki ve belgeye dayalı kararlardır. Saatlerce tartışıyoruz. Bu sonuca ulaşıyoruz.

Başka yol yokmuydu. Bu kadar olaylar yaşandı sorusuna ise

Seçim işleri bir takvim ile yürer. Öncelikle partilerin adaylarını araştırdık. Daha sonra bağımsız milletvekilleri ile ilgili araştırmayı yaptık. Daha önce verdiğimiz adaylarla verdiğimiz kararda gerekçeyi ortaya koyduk. İl seçim kurulundan adaylarla ilgili gelen  bilgiler çerçevesinde değerlendirmede bulunduk. Bağımsız adaylarla ilgili kanunlarda süre belli değil ya da düzenlenmemiş.  Siyasi parti adayları ile bağımsız adaylar arasında paralellik kurduk. Seçim hukuku bir disiplin hukukudur. O takvime göre çalışmamızı yürütüyoruz.

Kararlarımızda hiçbir eksiklik yok. Bu konuda uzman olan arkadaşlarımız çalışmalarımızı sürdürüyor.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.