Yok mergenekon, yok gergenekon!

Yok mergenekon, yok gergenekon!
Eskişehir'den 1. sıra milletvekili adayı olan CHP Genel Başkan Yardımcısı Süheyl Batum, kentte milletvekili aday listesi tartışması yaparak küsen partililere...




Eskişehir'den 1. sıra milletvekili adayı olan CHP Genel Başkan Yardımcısı Süheyl Batum, kentte milletvekili aday listesi tartışması yaparak küsen partililere sağduyu çağrısında bulundu. Kente, paraşütle gelen, bir daha uğramayan bir milletvekili olmayacağını belirten Batum, 'CHP'nin adaylarını soruyorlar. Sakın inanmayın, moralinizi bozmayın. Yok Ergenekon, yok mergenekon, yok gergenekon. CHP cumhuriyete, 6 oka, Atatürk inanan kadrosuyla karşınızda.' dedi.

Ergenekon sanıklarına desteği ve TSK'ya 'kağıttan kaplan' benzetmesi ile Türkiye gündeminde tartışma konusu olan Batum, partisince Eskişehir 1. sıradan milletvekili adayı gösterildi. Batum, milletvekili olacağı Eskişehir'e gelerek, düzenlediği basın toplantısının ardından seçim çalışmalarının startını verdi.Milletvekili aday listelerine tepki gösteren partililere sağduyu çağrısında bulunan Batum, şöyle dedi: "Moralinizi bozmayın. Bunların kurum olarak da kişiler olarak da üstesinden geleceğiz. El ele yürek yüreğe bunların üstesinden geleceğiz. Son günlerde görüyorum (Kim aday olmuş, nereden olmuş, neden olmuş, şunu nereden koymuşlar, bunu nereden koymuşlar, bunu ikinci sıraya mı koymuşlar?) Bu konudaki söylentilere inanmayın. Sakın moralinizi bozmayın. Sakın düşünmeyin." Eskişehir'den aday gösterildiği için çok mutlu olduğunu belirten Batum, "Bugün Eskişehir'den seçim startını verirken, paraşütle gelen ve bir daha kente uğramayan bir milletvekili olmayacağımın sözünü veriyorum. Diğer bütün aday arkadaşlarım gibi sizlerin yanında olan, sorunlarınızı, sıkıntılarınızı, taleplerinizi genel merkeze ve Meclis'e aktaran, duyuran ve sizlerle sorunları yaşayan bir milletvekili olacağıma söz veriyorum.' diye konuştu. Konuşmasında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı sert bir dille eleştiren Batum, Türkiye'de bu zamana kadar halkı kin, din, ırk ayrımcılığı ve düşmanlığa sevk eden kişinin Başbakan Erdoğan olduğunu ileri sürdü.Bu durumu, Başbakan Erdoğan'ın, seçimlere katıldığında kimsenin sormadığını kaydeden Batum, şöyle konuştu:

'Bu ülkede bir kişi Türkiye Cumhuriyeti halkını kin ve düşmanlığa sevk etmekten, din ve ırk gözetmek suretiyle birbiri aleyhine düşmanlığa sevk etmekten mahkum oldu. Kesin hüküm giydi. Öyle (şiir okudum) falan değil. (Dinsizler, dinliler) diye bölerek, birbirleri aleyhine kine ve düşmanlığa sevk etmekten mahkum oldu. O adam tuttu, başbakan oldu. Siz soran duydunuz mu? (bu aday böyle, bu aday böyle değil) diye 2002'de. Bu ülkede Madımak'ta, Sivas'ta tarihin en önemli facialarından birisi yaşandı. 33 aydını, yazarı ve çizeri diri diri yaktılar. Bu yakanları savunan avukatların tamamı bir partide bakan ve milletvekili oldu. İşte Hayati Yazıcı, işte milletvekilleri. Hepsinin AKP'de birleşmesi tesadüf olabilir mi? Kimse bunu çıkıp sormadı. Yok Ergenekon, yok mergenekon, yok gergenekon. CHP hep birlikte, pırıl pırıl, altı oka, Atatürk devrimlerini inanan kadrosuyla karşınızda.' Batum'un toplantısına, CHP'li Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç ve CHP İl Başkanı Erman Gölet, CHP Eskişehir milletvekili adayları ve çok sayıda partili katıldı. Batum, Büyükerşen ve beraberindekiler, daha sonra parti binası önünde hatıra fotoğrafı çektirdiler.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.