YÖK Başkanvekili Prof. Dr. Rahmi Er Çukurova Üniversitesindeydi
YÖK Başkanvekili Prof. Dr. Rahmi Er Çukurova Üniversitesindeydi
Çukurova Üniversitesi (ÇÜ), Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından Uluslararasılaşma Stratejisi kapsamında seçilen 20 pilot üniversiteden biri olma özelliğine sahip. Dünya Üniversitesi olma hedefinde kararlılıkla ilerleyen Çukurova Üniversitesi’nde Yükseköğretim Kurulu bursuyla doktora eğitimi gören 75 öğrenci, danışman ve bölüm başkanları ile YÖK Başkanvekili Prof. Dr. Rahmi Er bir araya geldi.
Dünyaya açılmayı ve ilk 500 Üniversite arasına yeni Türk üniversiteleri sokmayı hedefleyen YÖK, bu amaçla “Yükseköğretime Erişim, Kalite ve Kurumsal Kapasite” adı altında üç ana temadan oluşan ve beş yılı kapsayan “2018-2022 Yüksek Öğretimde Uluslararasılaşmada Strateji Belgesi” hazırladı. Proje kapsamında, aralarında Çukurova Üniversitesi’nin de bulunduğu 20 devlet Üniversitesi ‘pilot üniversite’ olarak belirlendi. Bu kapsamda YÖK bursu ile Çukurova Üniversitesinde Bangladeş ve Pakistan Uyruklu 75 öğrenci uluslararası öğrenci statüsünde eğitim görüyor. Bu kapsamda eğitim gören öğrencilerin eğitim durumu ve şartlarını yerinde görmek isteyen YÖK Başkanvekili Prof. Dr. Rahmi Er, öğrenci, danışman öğretim üyeleri ve bölüm başkanları ile akşam yemeğinde değerlendirmelerde bulundu.
YÖK Bursu İle Çukurova Üniversitesi’nde Eğitim Gören Yabancı Uyruklu Öğrencilerle Bir Araya Geldi.
Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Şeref Erdoğan, Prof. Dr. Seyhan Tükel, Prof. Dr. Halil Elekcioğlu, Uluslararası İlişkiler Birimi Sorumlusu Prof. Dr. Harun Arıkan, Uluslararası Öğrenci Koordinasyon Merkez Müdürü Prof. Dr. Alhan Sarıyev, TÖMER Müdürü Prof. Dr. Faruk Yıldırım, yabancı uyruklu öğrenciler ve danışman akademisyenleri ile Kayıkhane Tesislerinde bir araya gelen YÖK Başkanvekili Prof. Dr. Er öğrencilerle sohbet etti. Öğrencilerin eğitim durumları hakkında danışman akademisyenlerden bilgi alan Prof. Dr. Er, öğrencilerin eğitim süreçlerini değerlendirdi.
Dış İlişkiler Birimi, TÖMER ve Uluslararası Öğrenci Koordinasyon Merkezi’nde İncelemelerde Bulundu.
Prof. Dr. Er, daha sonra Çukurova Üniversitesi Diş İlişkiler Birimi’nde incelemelerde bulundu. Erasmus, Farabi ve Mevlana Program Koordinatörlüklerini tek tek ziyaret eden Prof. Dr. Er Birim sorumlularından bilgi alarak yapılan çalışmaları paylaştı.
Uluslararası Öğrenci Koordinasyon Merkezi’ni de ziyaret eden Prof. Dr. Er, yabancı uyruklu öğrencilere yönelik Çukurova Üniversitesi tarafından 16 dışmerkezde yapılan Çukurova Üniversitesi Uluslararası Öğrenci Seçme Sınavı (ÇÜOS) hakkında bilgi aldı. Yeni yapılan TÖMER binasını gezen ve incelemede bulunan YÖK Başkanvekili Prof. Dr. Er, daha sonra Bangladeşli öğrencilerin eğitim gördüğü Tekstil Mühendisliği Bölümü’nü gezdi. Bölüm öğretim elemanlarından fiziki ve eğitim olanakları hakkında bilgi alan Prof. Dr. Er yaptığı incelemelerin ardından Çukurova Üniversitesi’nden ayrıldı.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.