Yıl içinde 913 terör örgütü DAEŞ üyesi yakalandı

Yıl içinde 913 terör örgütü DAEŞ üyesi yakalandı
  Yıl içinde sınır bölgelerinde 913 terör örgütü DAEŞ üyesi yakalandıTürkiye'nin terör örgütü DAEŞ ile mücadelesi kapsamında, 1 Ocak...

 

 

Yıl içinde sınır bölgelerinde 913 terör örgütü DAEŞ üyesi yakalandı

Türkiye'nin terör örgütü DAEŞ ile mücadelesi kapsamında, 1 Ocak 2015'ten bu yana sınırlardan yasa dışı geçmeye çalışan 54 ülkeden 913 "yabancı terörist savaşçı" yakalandı.

 

ANKARA (AA) - Türkiye'nin terör örgütü DAEŞ ile mücadelesi kapsamında, bu yılın başından itibaren sınırdan yasa dışı yollardan geçmeye çalışan 54 ülkeden 913 "yabancı terörist savaşçı" yakalandı.

 

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, Türkiye'nın kara hudutları ve jandarma sorumluluk bölgelerinde alınan etkili tedbirler sonucunda DAEŞ terör örgütü mensuplarından yakalananların sayısında önemli artış yaşandı.

 

Terör örgütü üyelerinin Türkiye sınırına yönelik geçiş teşebbüslerinin azalmasında, hudutlarda alınan emniyet tedbirleri, fiziki güvenlik sistemlerindeki iyileştirmeler, hudut birlikleri ve jandarma unsurlarıyla diğer makamlar arasındaki koordinasyonun artması etkili oldu.

 

Yapılan incelemede, 1 Ocak 2015'ten bugüne kadar sınırlardan yasa dışı geçiş yapmaya çalışan, 54 ülkeden 913 yabancı uyruklu DAEŞ terör örgütü üyesi yakalandı. Yakalananların sayısı, Ocak-Mayıs döneminde 349 iken, Haziran-Aralık döneminde 564'e ulaştı.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.