Yiğit Bulut: Yeni bir algı yönetimi başlattılar! İngiliz medyasına dikkat!

Yiğit Bulut: Yeni bir algı yönetimi başlattılar! İngiliz medyasına dikkat!
 Yiğit Bulut, Türkiye'nin PKK'ya ve DAEŞ'e karşı başlattığı operasyonlar üzerine bazı uluslararası medya kuruluşlarının Türkiye aleyhine yeni...

 

Yiğit Bulut, Türkiye'nin PKK'ya ve DAEŞ'e karşı başlattığı operasyonlar üzerine bazı uluslararası medya kuruluşlarının Türkiye aleyhine yeni bir algı çalışması başlattıklarını söyledi.

 

star.com.tr-Özel

Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Yiğit Bulut, TRT Haber'de Hasan Kurtulmuş'un sunduğu Derin Analiz programında, Türkiye'nin PKK'ya ve DAEŞ'e karşı başlattığı operasyonların ardından uluslararası medyada Türkiye aleyhine bir kara propagandanın startının verildiğini söyledi.

Yeni bir algı yönetiminin başladığını ifade eden Bulut, Reuters ve Guardian gibi yayın organlarının internet sitelerinde Türkiye aleyhine, dünya kamuoyunu yanıltıcı yayınlar yapıldığını belirtti. Söz konusu yayınlarda Türkiye'nin DAEŞ'le değil de "Kürtlerle savaştığı" yalanının bilinçli şekilde köpürtüldüğünü vurgulayan Yiğit Bulut, " Çünkü bakıyorsunuz, içeride, dışarıda hem fiziki saldırı, hem siyaset ortamında saldırı, hem medya ortamında saldırı aynı anda başlıyor. Onun için, bu kara propagandaya karşı, her mecrada, her alanda bildiklerimizi anlatmamız ve kesinlikle cevap vermemiz gerekiyor" dedi.

Yiğit Bulut şöyle konuştu:

Bazı Avrupa basın kuruluşlarında Türkiye'yle ilgili ve Türkiye'nin attığı adımlarla ilgili inanılmaz bir kara propaganda yapılıyor. Reuters, The Guardian, İngiliz ve Alman gazetelerinin bazı internet sitelerinde Türkiye aleyhine yayınlar devam ediyor.

"TÜRKİYE DAEŞ'LE DEĞİL, KÜRTLERLE SAVAŞIYOR" YALANI

Türkiye'nin bölgede Kürt kökenli insanlara karşı bir savaş açtığı ve Türkiye'nin IŞİD'le değil, Kürtlerle savaştığına yönelik cümleler kullanılarak, özellikle Reuters ve Guardian'da bazı haberler çıktı.

Bu propaganda İngiliz ve Alman gazetelerinde bilinçli olarak yapılıyor. Özellikle internet versiyonlarında çok ciddi bir şekilde bu propaganda son 24 saattir yapılıyor.

YENİ BİR ALGI YÖNETİMİ BAŞLATTILAR

Yeni bir algı yönetimi başlatıldı. Ve, Türkiye Cumhuriyeti devletinin bölgedeki Kürt kökenli insanlara karşı bir savaş başlattığını yazıyorlar. "Türkiye IŞİD'le değil, Kürtlerle savaşıyor" diyorlar.

REUTERS VE THE GUARDIAN'A DİKKAT

Bu propagandayı yapanların PKK terör örgütünü yönetenler olduğuna dair en küçük bir şüphem yok. Bunu anlamak için çok zeki ve bilgili olmak da gerekmiyor. Ve bu terör örgütünün içerideki siyasi parti kılıklı uzantılarının da yine bu The Guardian'daki, Reuters'taki ve diğer basın kuruluşlarındaki yorumları yazan veya yazdıran üst akıl tarafından yönetildiğine dair de en küçük bir şüphem yok.

ÇARPICI DETAY: SALDIRILAR 3 KOLDAN HEP AYNI ANDA BAŞLIYOR

Çünkü bakıyorsunuz, içeride, dışarıda hem fiziki saldırı, hem siyaset ortamında saldırı, hem medya ortamında saldırı aynı anda başlıyor. Onun için, bu kara propagandaya karşı, her mecrada, her alanda bildiklerimizi anlatmamız ve kesinlikle cevap vermemiz gerekiyor.

Bakın, 1975 yılında İngilizler İran Şahı ve Saddam Hüseyin'le bir toplantı yaptılar. Ve o toplantıdan çıkan sonuç şuydu: İngilizler ve İran bölgedeki Kürt kökenli insanların Saddam Hüseyin tarafından katledilmesine göz yumma kararı aldılar. Bunu Saddam Hüseyin'e bildirdiler. Tarih 1975, Saddam Hüseyin Baas'ın ikinci adamı.

Daha açık söyleyelim, Saddam Hüseyin'e aynen şöyle dediler: Kimi istiyorsan katlet, biz arkamızı döneceğiz.

BU KARA PROPAGANDAYI BAŞLATANLAR 1975'TE KÜRTLERİ SADDAM HÜSEYİN'E KATLETTİRMİŞLERDİ

Ve 1975'te Saddam Hüseyin'in bölgede Kürt kökenli insanlara karşı başlattığı katliam bu toplantı sonrasında gerçekleşti.

Şimdi o katliamı yaptıranlar, o katliama "evet" diyenler, o katliama izin verenler, o katliamı teşvik edenler bugün "Türkiye Kürtlere savaş açtı" diyerek Türkiye aleyhine kara propagandayı yönetenlerdir. 

YİĞİT BULUT'UN AÇIKLAMALARININ TAMAMINI AŞAĞIDAN İZLEYEBİLİRSİNİZ:

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.