YGS'nin gizli şifresi çözüldü!

YGS'nin gizli şifresi çözüldü!
YGS'de, iddiaya göre iki şifreyle çok sayıda soru çözüldü. Matematikte kalem oynatmadan 30 net yapıldı. Benzer 100 soru var. ÖSYM iddiayı reddetti.GALERİ...



YGS'de, iddiaya göre iki şifreyle çok sayıda soru çözüldü. Matematikte kalem oynatmadan 30 net yapıldı. Benzer 100 soru var. ÖSYM iddiayı reddetti.

GALERİ İÇİN TIKLAYIN

Geçtiğimiz yıl ortaya çıkan kopya skandalının gölgesinde yüksek güvenlik önlemleri altında yapılan Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) 2011'de gizli şifre kullanılarak soruların basit bir yöntemle kolayca çözüldüğü iddia edildi.

Milliyet, Akşam, Vatan ve Habertürk gazetelerinde yer alan haberlerde YGS sınavının soru kitapçığındaki çok sayıda şifreli soruya yer verildi. Akşam Gazetesi, muhabirlerinin, Matematik testinde kalem oynatmadan 30 net yaptığını duyurdu.


Milliyet'in eğtim uzmanı Abbas Güçlü, sınavda iki ayrı şifre kullanıldığını açıkladı.


Pazar günü 1 milyon 700 bine yakın adayın katılımıyla gerçekleşen üniversiteye giriş birinci basamak sınavı YGS?deki inanılması güç gizli şifreleri Abbas Güçlü şöyle anlattı:

Birinci şifre: Cevap şıklarında yer alan sayılar küçükten büyüğe doğru sıralanıyor. Çakışan sayılar varsa doğru cevap o şık oluyor

İkinci şifre:
Bu şifrede küçükten büyüğe doğru sıralama zaten yapılmış oluyor ve doğru cevap daima ?A? şıkkı çıkıyor

Artvin?de bir avukat ve bir dershane yöneticisi, Yükseköğretime Geçiş Sınavı?nda en az 100 sorunun belli bir formüle göre cevaplandığında rahatlıkla çözülebildiğini belirlediklerini ileri sürdü.


ÖSYM iddialar üzerine web sitesinden bir açıklama yayınladı...

Artvin?de avukatlık yapan Ayla Varan, sorularda şifreleme sistemi olduğu konusunda aldığı duyumun ardından tüm soruları tek tek incelediğini belirterek, şu iddiada bulundu: "Cevapları rakamsal olan sorularda bu şifreleme sisteminin hatasıza yakın uygulandığını gördüm. Sisteme göre cevap şıklarındaki rakamlar küçükten büyüğe göre sıralanıyor. Eğer çakışan varsa doğru cevap çakışan rakamın bulunduğu şık oluyor. Hiçbir rakam çakışmazsa doğru yanıt ?E? şıkkı olarak çıkıyor. Birden fazla çakışan varsa da cevap en küçük rakamın bulunduğu şık oluyor. Matematik testindeki 40 sorudan bu sistem uygulayarak 37 sorunun doğru cevabına ulaşılabiliyor. Ayrıca yanıtları rakamsal olarak verilen Sosyal Bilimler, Türkçe ve Fen sorularında da aynı formülü uygulayarak en az 50 soruyu daha rahatlıkla çözebilirsiniz."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.